Povestea tânărului care a reuşit să păcălească liniile aeriene: A zburat gratis în jurul lumii

Luna trecută, Ben Schlappig a postat pe contul său de Instagram imagini din Beijing, Germania şi Los Angeles. Deşi pozele sugerează că tânărul de 25 de ani se află într-o vacanţă prelungită, situaţia este cu totul alta: călătoriile reprezintă jobul său.

26 aug. 2015, 18:30
Povestea tânărului care a reuşit să păcălească liniile aeriene: A zburat gratis în jurul lumii

Anul trecut, Schlappig şi-a pus toate lucrurile în câteva valize şi, folosind cunoştinţele sale despre programele de loialitate oferite de companiile aeriene, a început să viziteze cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, potrivit Independent.

Citeşte şi Turiştii care cară multe BAGAJE în AVION au devenit ţinta ironiilor pe INTERNET

Sunt foarte fericit pentru că pot să fac ceea ce iubesc. Avionul este dormitorul meu, este biroul meu, este viaţa mea de zi cu zi„, a declarat Schlappig în cadrul unui interviu.

Schlappig este membru al unei comunităţi numite „hobbyists”, care adună oameni ce au reuşit să „păcălească” sistemul de recompense oferit de marile linii aeriene. Schlappig este membru de la vârsta de 13 ani, atunci când a descoperit site-ul Flyer Talk şi a început să înveţe despre greşelile din formulele de calcul folosite de companii. Înainte de majorat, tânărul străbătea Statele Unite week-end de week-end, profitând de milele acumulate în contul său.

După ce a intrat la colegiu, Schlappig a pornit un blog numit „One mile at a time” prin intermediul căruia povesteşte aventurile sale şi îi învaţă şi pe alţii cum să profite de programele de fidelizare. După scurt timp, el a început să ţină discursuri pe această temă şi a fondat, alături de un alt membru al grupării „hobbyists”, o companbie de consultanţă numită PointsPros.

Citeşte şi Află când e cel mai bine să-ţi rezervi un bilet de avion

Care este însă secretul lui Schlappig? Pe scurt, spune tânărul, trebuie să câştigi mai multe mile decât poţi cheltui. Cele mai multe companii folosesc un algoritm simplu, adică îţi oferă o milă pentru fiecare dolar cheltuit. Sunt însă şi alte metode de a obţine mile, după cum explică Schlappig. Spre exemplu, trebuie urmărite ofertele promoţionale la bilete de avion sau numeroasele greşeli din algoritmul programului de fidelizare. Pe blogul său, tânărul american explică în detaliu toate aceste variante.