Află când e cel mai bine să-ţi rezervi un bilet de avion

După un sondaj în care au fost incluse peste un miliard de rezervări de bilete pentru avion, un motor de căutare pentru bilete de avion a răspuns la întrebarea "Când e cel mai bine să-ţi rezervi un bilet de avion?".

RomaniaTV.net
19 oct. 2012, 12:42
Află când e cel mai bine să-ţi rezervi un bilet de avion

Kayak, unul dintre cele mai importante motoare de căutare pentru bilete de avion, a vrut să dezvăluie călătorilor când vor face cea mai mare economie atunci când călătoresc, informează Huffington Post.

Astfel, conform analizei, rezervarea de bilet ar trebui făcută cu exact 21 de zile înaintea deplasării pentru o călătorie naţională, şi cu 34 de zile înainte pentru un drum internaţional.

Cei care îşi vor rezerva biletul cu 21 de zile înainte de decolarea avionului spre o destinaţie naţională vor plăti, în medie, cu 28 de dolari mai puţin decât cei care şi-au achiziţionat biletul cu şase lui în urmă.

Pentru deplasările internaţionale, economia făcută de cineva care îşi rezervă biletul cu 34 de zile înainte faţă de cel care face acelaşi lucru cu şase luni înainte este de 39 de dolari.

În schimb, cei care aşteaptă până în ultimul moment vor plăti, aşa cum era de aşteptat, suma cea mai mare.