Povestea tragică a unei bătrâne. Îşi tratează cancerul cu Algocalmin, din lipsă de bani VIDEO

O femeie de 90 de ani, bolnavă de cancer, se tratează doar cu Algocalmin pentru că nu are bani să-şi cumpere medicamente. Suportă dureri care-i fulgeră în permanenţă corpul, nu are bani să se trateze şi a ajuns să se roage zilnic să moară. Pentru ea, fiecare zi este un calvar şi nu-şi permite luxul să atenueze chinurile prin care trece cu medicamente performante. 

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 08:05
Povestea tragică a unei bătrâne. Îşi tratează cancerul cu Algocalmin, din lipsă de bani VIDEO

Caz incredibil în Ialomiţa. Pentru că nu are bani, o femeie de 90 de ani îşi tratează cancerul cu pastile de Algocalmin. Bătrâna nu îşi poate permite să facă un tratatment adecvat şi nici să facă operaţie pentru extirparea tumorii.

Femeia este din Slobozia, nu are copii şi locuieşte singură. Ea s-a îmbolnăvit de cancer acum 7 ani, la puţin timp după ce i-a murit fratele. Tot atunci a aflat că suferă de aceeaşi boală cumplită şi sora ei, cu 20 de ani mai mică. Banii puţini pe care-i au nu le-au permis să salveze vieţile amândurora. Aşa că au hotărât ca cea mai tânără dintre ele să se salveze operându-se, iar cea mai în vârstă să fie condamnată la moarte de sărăcie.

Între timp, boala s-a agravat, iar acum femeia se luptă cu chinuri cumplite pe care încearcă să şi le mai potolească doar cu Algocalmin. Durerile înfiorătoare ale bătrânei ar putea fi oprite doar cu multe calmante puternice. Doctorii şi medicamentele nu sunt pentru bugetul sărac al femeii. Aşa că încearcă fără succes să-şi aline durerile cu algocalmin.

Când nu mai are bani nici pentru Algocalmin, femeia se roagă la Dumnezeu să-i curme suferinţa. Ea nu a fost văzută în toţi aceşti ani de niciun medic.

„Persoane de genul acesta ar trebui îngrijite într-un centru de îngrijiri paleative. Din păcate noua încă nu ni s-a aprobat. Nu e uman ca ei să fie îngrijiţi acasă”, a declarat dr. Vasile Olaru manager Spitalul Slobozia.

Sărăcia lucie în care trăiesc cele două surori fac ca până şi moartea să fie un lux pentru ele.