Povestea tulburătoare a cerşetoarei care investea banii primiţi în abonamente la bibliotecă. Care era cea mai mare dorinţă a femeii

Greg Smith, un om de afaceri din Orlando, a fost impresionat de o cerşetoare cu care interacţiona frecvent. În loc să-şi ia de mâncare, aceasta prefera să investească banii în educaţia ei, pentru a se putea angaja.

19 iul. 2021, 11:43
Povestea tulburătoare a cerşetoarei care investea banii primiţi în abonamente la bibliotecă. Care era cea mai mare dorinţă a femeii

Omul de afaceri a povestit că femeia îşi făcea abonamente la bibliotecă în loc să-şi cumpere de mâncare din banii primiţi. Impresionat de dorinţa femeii, Smith i-a făcut cunoscută povestea.

Faceți cunoștință cu Amy Jo. În ultimele săptămâni, în fiecare marți, mă întâlnesc cu Amy Joe. Ea nu mi-a cerut niciodată bani, doar îmi spunea «Bună dimineața, domnule! Să aveți o zi minunată! Dumnezeu să vă binecuvânteze!» și îmi zâmbea. Port un costum atunci când merg la serviciu, așa că atrag atenția multor cerșetori. Amy Joe nu mi-a cerut niciodată bani. În fiecare marți luăm masa împreună. 30-60 minute o ascult cât de optimistă e, deși ea nu are mai nimic”, relatează businessmanul, potrivit ABC News

Povestea tulburătoare a cerşetoarei care îşi cheltuia banii de mâncare pe abonamente la bibliotecă

Într-una dintre întâlnirile lor, Greg a aflat o informaţie care l-a şocat: Amy Jo, care nu știa să scrie și să citească, investea banii primiţi de la trecători în propria-i educaţie. Femeia i-a mărturisit omului de afaceri că îi este imposibil să-şi găsească de muncă din cauza faptului că este analfabetă. Prin urmare, a ales să-şi cheltuiască toţi banii primiţi pe abonamentul la bibliotecă. Vestea l-a tulburat cumplit pe bărbat, care a înţeles sacrificiul enorm făcut de femeie: era în stare să renunțe la pâinea de fiecare zi pentru a-și găsi un loc de muncă şi a reuşi să-şi cumpere singură mâncarea.

Citeste si A rămas fără un picior după o luptă corp la corp cu ursul. Povestea cutremurătoare a lui Anton Tuţă: „De patru ori m-a prins și a smuls carnea”

Povestea tulburătoare a cerşetoarei

Impresionat de povestea femeii, omul de afaceri a decis să-i mai dea o mână de ajutor. A luat asupra sa sarcina de a o învăţa să citească.

Eu am fost binecuvântat cu doi părinți minunați și cu o familie care a găsit mereu resursele necesare pentru că eu să orice mi-am dorit. Amy Jo nu a fost așa de norocoasă. În afara faptului că eu și Amy luăm masa, acum o învăț să citească. De o săptămână închiriez cărți de la bibliotecă și citim împreună.

Am postat această întâmplare nu pentru a mă lăuda sau pentru a te face să îți fie milă de Amy. Am scris pentru a îndemna pe cineva să ajute o persoană care are nevoie. Sunt multe persoane ca Amy. Să ajuți poate fi ușor, la fel ca zâmbitul sau salutatul. Eu sunt suficient de norocos din punct de vedere financiar pentru a o ajuta pe Amy Jo, așa că voi face asta în continuare”, şi-a încheiat Greg relatarea.

Citeste si Povestea tulburătoare a unui bărbat atacat de urs: „Mi-a rupt osul cum un copil rupe o grisină”