Povestea tulburătoare a ucrainencei care a scăpat vie din cel de-al Doilea Război Mondial, dar a fost ucisă în războiul ruso-ucrainean: „A fost împuşcată pentru că pe soldaţii ruşi i-a enervat lătratul câinilor”

Alla Soloșenko avea 83 de ani când a fost ucisă. A supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial, dar nu şi invaziei ruşilor în Ucraina. Nepoata ei a dezvăluit faptul că soldaţii ruşi au ucis-o pentru că i-a enervat lătratul câinilor.

15 apr. 2022, 13:30
Povestea tulburătoare a ucrainencei care a scăpat vie din cel de-al Doilea Război Mondial, dar a fost ucisă în războiul ruso-ucrainean: „A fost împuşcată pentru că pe soldaţii ruşi i-a enervat lătratul câinilor”

Poveste tulburătoare din Ucraina. Alla Soloșenko locuia în orașul Irpin, la 60 de kilometri de capitala Ucrainei, şi este una dintre cele 700 de victime civile descoperite după retragerea trupelor rusești din regiunea Kiev. Voluntarii au găsit-o fără viață în propria ei casă. Lângă cadavrul femeii, erau şi leşurile celor doi câini. Tamara, nepoata femeii, a povestit pentru publicația Segodnia că ruşii nu aveau ce să fure din casă. Nu mai avea nimic ce ar fi putut fi folosit, iar despre mâncare nici nu poate fi vorba.

Poate că lătrau și rușilor nu le-a plăcut? Nu aveau ce să fure. Iar mâncare nu mai era. Am văzut o fotografie, lângă bunica mea era o jumătate de măr mușcat”, a povestit, printre lacrimi, nepoata Tamara.

Poveste tulburătoare din Ucraina: a scăpat miraculos în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar a fost ucisă în timpul invaziei ruşilor

Nepoata își amintește că bunica îi povestea cum a supraviețuit ocupației Kievului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când avea doi ani. Tatăl ei fusese împușcat la Babi Iar. Se spune că între 29 și 30 septembrie 1941, peste 33.000 de cetățeni evrei au fost uciși.

Citeste si Avetisment lansat de Moscova: „Numărul şi amploarea atacurilor cu rachete împotriva ţintelor din Kiev va creşte”

Bunica îmi povestea că tatăl ei, cetățean polonez, Stanislav, a fost arestat și a murit împreună cu mii de evrei și alți kieveni în acea groapă. Familia l-a identificat după hainele purtate, mult mai târziu”, a dezvăluit Tamara pentru Segodnia. Dar, în mod miraculos, micuţa Alla a reuşit să supravieţuiască războiului.

Spunea că germanii au avut milă și le-au dat de mâncare ei și celor care o luaseră în grijă”, adaugă nepoata.

În general, ca mulți oameni din generația ei, Alla știa că „nu ar trebui să existe război”. Femeia a lucrat toată viața într-un hotel din Kiev numit „Pacea”.

Tamara și mama ei speră să o poată îngropa creștinește pe Alla Soloșenko. În prezent, corpul ei este în curs de examinare, alături de alte sute de cadavre ale locuitorilor Kievului.

Citeste si Vodka ”Zelensky”, lansată în Elveţia. Cât costă şi de unde poate fi cumpărată