Povestea unui ANTRENOR de BOX lăsat fără pensie: Trebuie să mai moară alţii ca să-mi vină şi mie rândul VIDEO

Constantin Drăghici are 88 de ani şi a fost antrenor de box aproape toată viaţa lui. Antrenorul a obţinut mai multe medalii importante şi a fost premiat de Ceauşescu şi Iliescu, dar autorităţile nu l-au plătit pentru munca sa. Din dragoste pentru sport, a continuat să antreneze benevol până acum câteva luni, când a fost lovit de boală.

26 sept. 2013, 15:41
Povestea unui ANTRENOR de BOX lăsat fără pensie: Trebuie să mai moară alţii ca să-mi vină şi mie rândul VIDEO

Constantin Drăghici, din Drobeta Turnu Severin, a trăit pentru sport toată viaţa sa. Bărbatul şi-a dedicat întrega viaţă sportului şi a petrecut mai mult timp în sala de antrenamente decât cu proprii copii, potrivit România TV.

Citeşte şi A renunţat la păpuşi şi s-a apucat de box. Vezi cât de bine se descurcă micuţa luptătoare VIDEO

Oficilităţile l-au medaliat pentru meritele sale însă statul nu l-a plătit pentru munca sa. Vorbim despre un fost antrenor de box, ajuns la vârsta de 88 de ani. El a reuşit să obţină ca antrenor medalii la campionate europene şi mondiale. Mai mult, a fost chiar medaliat pe vremea lui Ceauşescu pentru meritele sale. Bătrânul antrenor povesteşte acum cu un gust amar ce răspuns i se dă atunci când cere indemnizaţia de merit care i se cuvine, 1800 de lei pe lună.

Mi s-a răspuns că nu se poate, trebuie să aştept. Trebuie să mai moară alţii ca să-mi vină şi mie rândul. Societatea asta îţi dă ca recompensă. Umilinţă…da, umilinta„, a declarat fostul antrenor.

Citeşte şi Un antrenor de box din Suceava a murit în timpul unui antrenament

Pensia de merit a devenit vitală de câteva luni, de când starea bătrânului s-a înrăutăţit din cauza unei boli care-i atrofiază muşchii iar antrenorul nu-şi permite tratamentul.