Povestea unui soldat întors din Irak a primit premiul Pulitzer 2012 pentru fotografie GALERIE FOTO

Craig F. Walker, fotograf la publicaţia The Denver Post, a câştigat luni cel de-al doilea premiu Pulitzer din carieră. El a fost premiat pentru o serie de fotografii numită "Welcome Home: The Story of  Scott Ostrom" (Bun venit acasă: Povestea lui Scott Ostrom).

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 11:49

Seria de fotografii documentează problemele cu care se confruntă Scott Ostrom, în Colorado, după patru ani petrecuţi în Marină şi două misiuni în Irak. Ostrom a fost lăsat la vatră în 2007. De atunci el se luptă cu efectele stresului post-traumatic. 

Comisia Pulitzer a precizat că fotografiile lui Walker sunt „o cronică emoţionantă a unui veteran de război, venit acasă din Irak şi care se confruntă cu un caz sever de stres post-traumatic. Imaginile îi vor face pe oameni să înţeleagă mai bine o problemă naţională”. 

„Scott Ostrom este cel care trebuie premiat. El a împărtăşit cu noi o poveste extraordinară şi mă simt onorat că am putut să fac parte din ea”, a precizat Walker. 

La secţiunea „Breaking News” câştigător a fost fotograful afgan Massoud Hossaini, care a surprins reacţia unei fetiţe după un atac sinucigaş cu bombă în Kabul, pe 6 decembrie 2011. 70 de persoane au murit în urma acestei explozii.