Poveşti cutremurătoare din microbuzul morţii din Spania. Una dintre victime venea în ţară pentru a se căsători

Poveşti cutremurătoare din microbuzul morţii din Spania. Una dintre victimele cumplitului accident urma să se căsătorească luna viitoare, potrivit România TV. 

24 iul. 2014, 06:21
Poveşti cutremurătoare din microbuzul morţii din Spania. Una dintre victime venea în ţară pentru a se căsători

Bărbatul lucra în Spania ca şofer, iar acum venea acasă special pentru eveniment. Printre victime se mai numără: o familie cu doi copii, dar şi Adriana Damian, cumnata fostului ministru Valeriu Tabară şi, totodată, mătuşa gimnastei Simona Amânar.

Adriana lucra la o grădiniţă din Timişoara, iar concediul şi-l petrecea in fiecare an la fiica ei, în Spania. Acolo a mers şi acum, dar de intors, nu s-a mai intors. Plănuise să ajungă la aeroportul din Valencia cu maşina unor prieteni, dar s-a razgandit in ultima clipă. A ales microbuzul.

În acelaşi microbuz a murit carbonizată şi o familie întreagă: soţ, soţie şi doi copii. Şi ei se intorceau tot din vacanţă.

Mama celor doi copii morţi era coafeză la un salon de infrumuseţare din Timişoara.

Şi ceilalţi 3 români morţi în accident erau tot din Timiş. Unul dintre ei, in varsta de 27 de ani, lucra în Spania ca şofer. Acum, venea acasă ca să se căsătorească. Avea nunta programata in luna august.

Tragedia s-a produs pe o autostradă din apropiere de Alicante. Românii se îndreptau spre aeroportul din Valencia, de unde urmau să ia un avion spre ţară. Microbuzul în care se aflau a fost izbit în plin de un camion intrat pe contrasens.

În urma impactului, microbuzul cu români a luat foc şi a ars complet. Nouă echipaje de pompieri s-au chinuit ore întregi să scoată trupurile carbonizate ale victimelor.

Un al nouălea român, despre care se credea că era în aceeaşi maşină a morţii, a fost găsit în viaţă. Omul a ajuns acasă cu alt mijloc de transport.

Ministrul Muncii de la Bucureşti este în Spania ca să se asigure că familiile celor morţi primesc asistenţa de care au nevoie.

Ceilalţi români morţi în Spania sunt din Timişoara, Giroc şi Becicherecu Mic.