Poveşti despre avorturi, flăcările iadului şi mame ucigaşe la ORA DE RELIGIE

ORA DE RELIGIE. Mai mulți părinți de la o școală gimnazială din Timișoara o acuză pe profesoara de religie că i-a speriat pe copiii în vârstă de 9-10 ani din clasa a IV-a cu discuții despre flăcările iadului și despre „mamele ucigașe” care fac avorturi. Părinții mai spun că elevii au fost scoși din școală și duși la biserică în timpul orei de religie fără să li se ceară acordul. Deși cazul a ajuns la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, instituția susține că profesoara nu s-a comportat nepotrivit, scrie Yahoo Romania.

13 feb. 2014, 09:03
Poveşti despre avorturi, flăcările iadului şi mame ucigaşe la ORA DE RELIGIE

Dan Ionaș este tatăl unui elev de 10 ani de la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” din Timișoara. Ionaș este ortodox, dar consideră că orele de religie la care participă fiul său sunt prea habotnice: „I-a terorizat, le-a băgat copiilor în cap niște chestii … le-a povestit despre avorturi, le spunea că mamele care fac avorturi sunt criminale. I-a amenințat pe copii să le spună și părinților că nu au voie mamele să facă avorturi pentru că vor arde în flăcările iadului”.

Ce vor învăţa copiii la CLASA PREGĂTITOARE: să citească, să danseze, să se închine. VEZI PROGRAMA

Tatăl povestește că, într-una din ore, profesoara de religie Eliza Rada i-a dus pe copii la biserică, însă fără să îi întrebe pe părinți dacă sunt de acord. Bărbatul nu a semnat niciun document în acest sens: „Pentru alte activități semnam că suntem de acord”. În lăcașul de cult elevii au primit de la preot sticle cu apă sfințită. După ce au primit agheasma, profesoara le-a spus copiilor să bea din ea timp de 10 zile și să le spună și părinților să facă același lucru, povestește Ionaș: „Mi-a zis „în fiecare dimineață ia și bea că așa a zis doamna”. Nu mi se pare OK. Deja i-au intrat în cap niște chestii d-astea fundamentaliste”.

SCANDAL la grădiniţă: Copii, puşi să facă mătănii la ORA DE RELIGIE

ORA DE RELIGIE. „Pe un coleg al fiului meu l-au luat cam tare. De la părinți am auzit că (profesoara de religie – n.r.) i-a acuzat pe părinți că de ce nu-l lasă să facă religie, că sunt iresponsabili, că nu așa se comportă în societate. Mi-a zis fiul meu că băiatul a plâns la școală. Acuma mergem spre un stat fundamentalist, prea se exagerează”, mai arată Ionaș.

„A început și să plângă, în mod repetat s-a luat de el”

Minodora Ștefănescu, mama băiatului certat deoarece nu participa la ora de religie, spune că ea își retrăsese fiul de la oră, însă băiatul continua să stea în aceeași sală de clasă deoarece instituția de învățământ nu găsise o altă persoană care să îl supravegheze în acel interval orar. Mama fusese de acord cu situația, însă profesoara de religie s-a arătat nemulțumită că băiatul nu participa: „L-a luat la întrebări: „Tu de ce nu participi?”, „Mama nu mă lasă”, „Nu e adevărat, tu nu vrei să participi””.

Ștefănescu povestește că fiul său a fost jignit și umilit de mai multe ori de profesoara de religie: „L-a întrebat profesoara „De ce faci asta?”, copilul a întrebat „Ce fac?”, profesoara i-a răspuns „Nu se zice „Ce?”, ci „Poftim”. Dar tu ești țăran și nu te-au învățat părinții să vorbești frumos”. A început și să plângă, în mod repetat s-a luat de el”.

Mama a aflat de jigniri de la alți părinți, care la rândul lor aflaseră de la copii: „Când am deschis subiectul prima oară, a izbucnit în plâns. S-a deschis și a spus că într-adevăr s-a luat de el”.

Deși fiul său fusese retras de la ora de religie, și el a fost dus la biserică și a primit o sticlă de agheasmă. Nici în acest caz părinții nu au știut. Ștefănescu spune că învățătoarea fiului său îi explicase foarte clar profesoarei de religie că nu are voie să scoată copiii din instituție fără semnătura părinților, însă aceasta i-a dus oricum.

Mama elevului amintește și de discuțiile despre avorturi sau despre flăcările iadului: „Respectiva doamnă nu are un discurs potrivit vârstei de 9-10 ani. Eu i-am spus „Vedeți că v-am făcut reclamație la Inspectorat”. I-am spus că din punctul meu de vedere nu are ce să caute în învățământ. Ea a spus că probabil copilul e emotiv și că ea a răspuns la întrebările copiilor. I-am spus că otrăvește mințile copiilor și ea a zis „Doamnă, credeți că cuvântul Domnului otrăvește?””.

Citeşte mai mult pe Yahoo Romania