Poveşti înfiorătoare: Crime NECURATE făcute de FEMEI

Când cineva îţi spune că femeile care comit crime sunt rare, reţine că asta înseamnă relativ rar, în comparaţie cu bărbaţii. Totodată, înseamnă că femeile criminale ajung faimoase pentru că media tratează subiectul în stil senzaţional.

RomaniaTV.net
12 mai 2016, 11:03
Poveşti înfiorătoare: Crime NECURATE făcute de FEMEI

După mai bine de 100 de ani, aceste cazuri au fost uitate, dar poveştile sunt încă aici dacă vrem să le auzim.

Dagmar Overbye a fost autoarea unor crime odioase. Aceasta a condus un fel de orfelinat la Copenhaga, între 1916-1920. Aici, mame singure sau familii care nu-şi doreau copii, îşi lăsau pruncii pentru adopţie. Afacerea dubioasă ascundea deja scandalurile altora, astfel că Overbye a operat ilicit o vreme. Nu se ştie dacă sau cum ţinea evidenţa bebeluşilor care îi treceau pragul. Părinţii care îi încredinţau copiii nu puneau întrebări şi nici nu se întorceau pentru verificări. Până la urmă, o femeie a făcut exact lucrul acesta.

Karoline Aagesen şi-a lăsat nou-născutul la Overbye în 1920 şi a regretat instant decizia. S-a întors a doua zi să ia copilul, dar femeia i-a spus că fusese deja adoptat de un cuplu şi că nu reţine datele de contact. Aceasta s-a dus la poliţie, care au investigat „agenţia de adopţii” pe care Dagmar Overbye o conducea în apartament. Poliţia a găsit hăinuţe de bebeluşi şi oase carbonizate în cuptor.

Citeşte cele 3 poveşti, integral, pe feminis.ro