Povești tulburătoare din secțiile ATI COVID! Un bărbat de 40 ani s-a spovedit pentru prima dată în viața lui. La scurt timp, a decedat

Mulți dintre pacienții internați cu COVID în secțiile de Terapie Intensivă simt suflul morții mai aproape ca niciodată. Este realitatea zilelor noastre, o realitate cumplită, nemaiîntâlnită de la al Doilea Război Mondial încoace.

20 oct. 2021, 16:44
Povești tulburătoare din secțiile ATI COVID! Un bărbat de 40 ani s-a spovedit pentru prima dată în viața lui. La scurt timp, a decedat

Povești tulburătoare din secțiile ATI COVID! Cei care-şi simt moartea aproape se agaţă de ultima speranţă, îşi întorc faţa către Dumnezeu şi fac lucruri pe care poate nu le-au mai făcut niciodată în viaţă. Este cazul unui bărbat de doar 40 de ani din Iaşi, internat într-o secţie ATI, care s-a spovedit pentru prima dată în viaţa lui.

Cel care l-a convins s-o facă şi care, ulterior, a povestit întâmplarea pentru bzi.ro, este preotul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, Ioan Oleru. De când a început pandemia, părintele a fost nevoit să împărtășească și pacienți inconștienți.

Povești tulburătoare din secțiile ATI COVID! Pacient care nu s-a spovedit niciodată a acceptat s-o facă puţin înainte de a se stinge

Preotul relatează cum pacienții aflați pe patul de moarte cer ajutorul lui Dumnezeu, agățându-se de mila Lui ca de o ultimă speranță. Chiar și cei care nu au avut niciodată o legătură prea strânsă cu Dumnezeu apelează la ajutorul preotului.

Mulți pacienți văd în spovedanie și împărtășanie un ajutor, așa cer ei ajutor Lui Dumnezeu să se vindece sau să moară împăcați. Au fost cazuri în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din Iași, destul de grave, dar pacienții erau conștienți și m-au refuzat, spunând că nu o să moară, iar în jumătate de oră au murit. Am întâlnit un bărbat trecut de 40 de ani care nu s-a spovedit niciodată în viața lui și nici nu avea o legătură strânsă cu biserica.

Citeste si Avertismentul unui medic pentru antivaccinişti: „Dacă va fi să vedeți negru în fața ochilor, e culoarea sacilor. Vă treziți cumva, dragii mei?”

Acesta era internat în stare gravă în secția ATI, familia îmi povestise că el nu mergea la biserică și că sigur nu o să vrea să se spovedească, însă după ce am trecut pe la toți pacienții și am ajuns la el și l-am întrebat dacă ar vrea să se spovedească, fără prea multe explicații, nu a stat pe gânduri și a acceptat. L-am simțit mai liniștit și se vedea că sufletul lui era curat și împăcat. Mi-a spus și el că nu s-a spovedit niciodată. La scurt timp după spovedanie s-a stins din viață”, a declarat Ioan Olăeru, preotul misionar al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

 Pacienţi în stare gravă care refuză să se spovedească sperând că nu vor muri

Nu toți bolnavii acceptă să se spovedească sau să se împărtășească în ultimele clipe de viaţă. Este cazul unui bărbat internat la ATI alături de fiica lui. Femeia a acceptat cu bucurie să se mărturisească, în timp ce tatăl a refuzat, iar la două zile a fost răpus de boală.

A fost și o familie, fiică și tată, internați în spital, ambii infectați. Prima dată am ajuns la ea și a fost foarte încântată să se spovedească, însă m-a sfătuit să nu merg la tatăl ei, ca să nu îl sperii. Când am ajuns la el în salon, am zis totuși să încerc și l-am întrebat, dar m-a refuzat și i-am respectat decizia. După doar două zile, am auzit că a decedat”, a mai spus preotul Ioan Olăeru pentru sursa citată.

Citeste si Dr. Radu Ţincu: „Peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru. E o situaţie nemaivăzută în România după Revoluţie”

Părintele spune că nu este pe deplin împăcat atunci când se află în situaţia de a împărtăşi bolnavi inconştienţi.

De la aceştia nu plec tocmai împăcat, pentru că le ating doar puțin buzele cu Sfânta Împărtășanie. Nu știu dacă pot muri împăcați cu adevărat, aşa cum este în cazul celor conștienți, care pot spune tot ce îi apasă pe suflet și pleacă pe lumea cealaltă cu sufletul curat”, spune cu amărăciune preotul misionar al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.


loading...