Poveştile de iubire ale politicienilor VIDEO

Politicienii au şi ei poveştile lor de iubire. Unii s-au căsătorit dinainte de a le trece vreodată prin cap că vor ajunge în funcţii de demnitate publică, alţii şi-au cunoscut aleasa după ce au ajuns figuri cunoscute. Mai mult, unii dintre ei s-au căsătorit cu femei active în politică.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 07:25
Poveştile de iubire ale politicienilor VIDEO

Printre cele mai longevive cupluri din politica românească se află cel format de Ion şi Nina Iliescu.

„A fost dragoste la prima vedere. Ne-am cunoscut la 18 ani, eram elevi de liceu, eu la „Spiru Haret” , ea la „Iulia Haşdeu” (…) Primul sărut, ca la fiecare, în parcul Cişmigiu”, îşi aminteşte Iliescu.

Traian Băsescu s-a îndrăgostit de Maria, la 22 de ani, când era ofiţer de marină debutant.

„L-am cunoscut pe Traian în 1973, la un ceai dansant. La început, nu am acordat prea multă atenţie relaţiei… După un an m-am întors acasă, în Bucovina. Am păstrat însă legătura, şi într-o zi m-am trezit cu el la părinţii mei. Venise să mă ceară de soţie”, spune soţia preşedintelui de astăzi.

Printre cuplurile în care şi soţia este implicată în politică, cele mai cunoscute sunt chiar cei care conduc astăzi opoziţia.

Povestea de dragoste a liberalului Crin Antonescu cu Adina Vălean, ţinută departe de ochii presei mult timp, s-a oficializat în campania prezidenţială din 2009.

Politica i-a adus împreună şi pe Victor Ponta şi Daciana Sârbu. El, tânăr politician în ascensiune, ea, fiică de politician. După mai mulţi ani în care şi-au ţinut iubirea secretă, cei doi s-au căsătorit în 2008.

Roberta Anastase este foarte discretă în legătură cu viaţa sa personală, dar s-a aflat totuşi că, finalmente, în 2012 se va căsători cu omul de afaceri cu care este împreună de 13 ani.