POZA ZILEI. Sportivi români de top, neplătiţi de câteva luni, fotografiaţi printre sicrie

Sportul românesc trece prin momente foarte dificile, mai multe cluburi de tradiţie fiind ameninţate cu dispariţia, din cauza problemelor financiare. În acest context, handbaliştii de la Ştiinţa Bacău, neplătiţi de luni bune, au făcut haz de necaz într-un magazin de pompe funebre.

08 apr. 2015, 07:45

Sportul românesc de echipă este în pragul colapsului. Rugbyştii de la Farul Constanţa, vicecampioni naţionali în 2014, s-au retras din campionat din cauza problemelor financiare şi tot probleme cu banii are campioana României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, ai cărei jucători sunt neplătiţi de mai bine de patru luni. Echipa, prima din România calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, se află în pragul desfiinţării, mai mulţi dintre titulari părăsind deja Constanţa.

Tot de luni bune sunt neplătiţi şi handbaliştii de la Ştiinţa Bacău, care sunt însă decişi să mai reziste. Vicecampioni naţionali în 2014, băcăuanii au jucat marţi în Capitală, cu CSM Bucureşti, încheind meciul la egalitate. După partidă, antrenorul Mateo Garralda şi jucătorii săi s-au fotografiat într-un magazin de pompe funebre din Cartierul Giuleşti.

Mesajul vicecampionilor lansat de lângă sicrie a fost „Bacăul nu moare!”. Potrivit prosport.ro, cazarea jucătorilor în Bucureşti a fost rezolvată printr-o metodă „familială”. „Am închiriat patru apartamente şi i-am cazat pe toţi la grămadă„, au spus oficialii echipei.