Poziţia în care dormi te poate predispune la anumite afecţiuni

O zi încărcată de la birou te face să ai nevoie de un somn odihnitor și relaxant în timpul căruia organismul să se poată regenera pentru a-și continua activitățile a doua zi.

20 iun. 2017, 08:57
Poziţia în care dormi te poate predispune la anumite afecţiuni

Un aspect destul de important atunci când ne referim la odihna nocturnă este legat de poziția în care dormi, aceasta poate să spună multe desptre personalitatea ta dar și despre bolile la care poți fi predispus.

Astfel, potrivit celor de la dailymail.co.uk, aproximativ 95% din populație doarme în aceiași poziție pe parcursul nopții, schimbând foarte rar poziția de dormit.

Încăpățânarea, dorința de a domina, îngrijorarea, stresul exagerat dar și alte detalii le poți afla, observând cum obișnuiește cel de lângă tine să doarmă.

Dormitul pe o parte

Adoptarea acestei poziții are principalul beneficiu că reduce refluxul de acizi gastrici, indigestia, însă ajută la formarea prematură a ridurilor, afirmă profesorul Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughboroug.

Refluxul gastro-esofagianse produce atunci când acidul din stomac ajunge în esofag. Această aciditatea se produce din în momentul în care se slăbește sfincterul esofagian inferior și provoacă în felul acesta atât durere cât și arsuri.
Vestea bună este că această problemă se poate rezolva cu ușurință adoptând poziția de dormit pe partea stângă a corpului.

Rezolvarea acestei probleme este dormitul pe partea stanga a corpului.

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide mai ales spre finalul sarcinii.

Dormitul pe spate

Extrem de benefic atunci când suferi de artrită, dureri articulare, mai ales pentru că în felul aceasta greutatea corpului este distribuită egal.

Din păcate, această poziție favorizează aparița sforăitului, în special în cazul persoanelor care se luptă cu problema kilogramelor în plus. În această poziție, organismul respiră mai repede, motiv pentru care anumite țesuturi rămân neoxigenate, aspect acre accentuează problemele existente respiratorii cât și cele circulatorii, mai ales astmul.

Cel mai indicat este ca, în momentul în care începi să sforăi, să apelezi la o pernă ami tare pe care să o așezi sub cap sau să schimbi poziția corpului pe o parte, de preferat pe partea stângă.

Află ce alte poziții de somn favorizează apariția bolilor AICI