Pozitii de yoga care te ajută să slăbeşti

Lipsa de miscare, alimentatia dezorganizata, nerespectarea orelor de odihna si factorii de stres, reprezinta principalele motive pentru care aproape 4 din 10 adulti sunt supraponderali, iar 13% sunt obezi. 

29 iul. 2016, 20:14
Pozitii de yoga care te ajută să slăbeşti

In opinia specialistilor, practicarea yoga de cel putin 3 ori pe saptamana este cea mai eficienta metoda prin care putem scadea semnificativ nivelul hormonilor de stres si putem combate kilogramele in plus care ne dau atata bataie de cap si chiar sa ne modelam corpul si sa ne tonifiem musculatura. Pana si studiile realizate de doctorul Alan Kristal de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle, pe un esantion de 15.000 de adulti de peste 50 de ani, arata ca persoanele supraponderale care au practicat yoga cel putin o data pe saptamana timp de 4 sau mai multi ani au pierdut, in medie, 5 pounds (2,27 kg), in timp ce persoanele care nu practicau yoga s-au ingrasat in medie 13,5 pounds (6,12 kg) 

Profesorul de yoga acreditat international Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA (cel mai cunoscut for international in domeniu) considera ca exista 6 pozitii de yoga pentru incepatori care ne vor ajuta, in timp, sa ne echilibram nivelul hormonal si chiar sa slabim considerabil fara prea mare efort. Pot fi abordate toate posturile intr-o zi sau alternativ, dupa cum permite timpul personal.  

  1. Postura Triunghiului (Trikonasana)

Aceasta postura imbunatateste zona taliei si ajuta treptat la eliminarea partii laterale a grasimilor depuse pe centura abdominala, pe care o si tonifica, impreuna cu musculatura picioarelor si a umerilor. Putem adopta aceasta postura, astfel:

  • Se departeaza picioarele in lateral, cu talpile paralele, apoi se rasuceste mai intai talpa dreapta catre exterior;

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.