PP-DD susţine Guvernul Ponta. Simona Man: Secretarii de stat rămân în Executiv

Simona Man, preşedintele PP-DD, a declarat, luni, după o întrevedere cu premierul Victor Ponta, la Parlament, că partidul pe care îl conduce susţine Guvernul Ponta 4 şi că secretarii de stat ai formaţiunii rămân în Executiv. 

15 dec. 2014, 10:22
PP-DD susţine Guvernul Ponta. Simona Man: Secretarii de stat rămân în Executiv

Simona Man a precizat că PP-DD susţine Guvernul lui Victor Ponta, dar a arătat că nu le va impune parlamentarilor cum să voteze în plenul reunit.

„Nu le putem impune să voteze Guvernul. Fiecare parlamentar are votul lui si face ce ii dicteaza constiinta si dorinta poporului. Eu sunt convinsă ca parlamentarii PP-DD vor sustine guvernul Ponta„, a spus Man.

Potrivit lui Man, membri partidului PP-DD si deputatii care sunt membri PP-DD sigur vor susţine proiectele Guvernului.

ZI DE FOC pentru Guvernul Ponta. Noul cabinet, la vot în Parlament. Miniştrii noi, audiaţi în comisii

 „Cu membrii PP-DD nu exista tensiuni, sunt tensiuni cu cei care au fost exclusi din partid. Ei au fost excluşi pentru derapajele foarte grave in teritoriu si pentru că nu au facut ce trebuia să facă”, a completat Man, în contextul în care liderul informal al parlamentarilor excluşi din PPDD, Daniel Fenechiu, a mers și el la întâlnirea cu Victor Ponta pentru a negocia susținerea din partea PPDD.

Întrebată dacă PP-DD mai are secretari de stat în Guvern, Simona Man a răspuns: „Raman toţi cei pe care i-am avut pana acum si cu siguranţă lucrurile vor functiona. Suntem convinsi ca lucrurile sunt exact asa cum ni le-am programat si nu se va mai intampla nimic, altceva fata de cum am stabilit”. 

 În luna iunie, PSD şi PPDD au încheiat un protocol de colaborare parlamentară şi la nivel local, liderul PSD Victor Ponta susţinând că nu este vorba despre intrarea PPDD în Guvern şi că acest protocol va fi până la alegerile parlamentare din 2016.

În urma încheierii acestui protocol, Liviu Robert Neagu, secretar general al Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD), a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de secretar general adjunct al Guvernului, în locul Ioanei Lambru, care ocupa această funcţie din noiembrie 2012.

În luna noiembrie, după anunţarea susţinerii de către acest partid a candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, preşedinta PP-DD, Simona Man a fost numită la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), cu rang de secretar de stat.

De asemenea, liderul organizaţiei judeţene a Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PPDD), Eduard Dumitraşcu, a fost numit în postul de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.