PPDD nu aprobă organizarea referendumului pentru eutanasierea câinilor

Conducerea PPDD a anunţat vineri, înainte de începerea şedinţei CGMB pe tema câinilor fără stăpân, că niciun consilier al partidului nu va vota proiectul de hotărâre care ar permite organizarea referendumului privind eutanasierea câinilor.

06 sept. 2013, 10:07
PPDD nu aprobă organizarea referendumului pentru eutanasierea câinilor

„Noi facem propunerea ca în funcţie de buget să se acorde o sumă de bani celor care adoptă câini, o sumă de 20-30 lei. Vom verifica, evident, activitatea de îngrijire a animalelor prin Autoritatea Sanitară. Referendumul propus de primarul general este inutil cât timp legea nu e respectată. Oprescu e incapabil să rezolve problema, fiind la al doilea mandat. Şi în promisiunile electorale problema câinilor a fost amintită”, a declarat Radu Orzaţă, vicepreşedinte al PPDD, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

La rândul său, Simona Man, preşedintele PPDD, a susţinut că municipalitatea a alocat bani suficienţi de-a lungul timpului pentru soluţionarea problemei câinilor şi că, în prezent, această problemă aparţine exclusiv USL.

Citeşte şi Oprescu: Voi propune ca referendumul privind eutanasierea câinilor vagabonzi să fie în 6 octombrie

„Bucureştenii i-au creditat cu un procent de 70%, or, bucureştenii aşteaptă rezolvarea acesteia din partea lor. Eu cred că va fi o mare dezamăgire pentru ei dacă această problemă nu va fi rezolvată în cel mai scurt timp. Nu vreau să cred că vor fi alocaţi bani mai mulţi pentru aceşti câini decât pentru copiii României. Am avut una dintre propuneri, respinsă de majoritatea USL din Parlament, în care am cerut majorarea alocaţiilor pentru copii de la 45 lei la 200 lei şi USL a considerat că doar copiii PP-DD-iştilor vor beneficia de aceşti bani şi nu a aprobat această lege”, a spus Simona Man.

Bucureştenii, chemaţi la referendum pe eutanasierea câinilor. Vezi întrebarea la care vor răspunde

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a fost convocat în şedinţă de îndată de primarul general pentru a discuta măsurile ce pot fi luate şi s-ar impune în cazul rezolvării problemei câinilor fără stăpân din Capitală.

Citeşte şi Ponta: Săptămâna viitoare Parlamentul trebuie să ia decizia privind câinii maidanezi