PPDD va susţine modificarea legii electorale şi revenirea la votul pe liste în cadrul intâlnirii cu Iohannis

Preşedintele PP-DD, Simona Man, a declarat marţi că partidul pe care îl conduce va propune la consultările de miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis modificarea legii electorale şi revenirea la votul pe liste, potrivit Agerpres.

27 ian. 2015, 17:22
PPDD va susţine modificarea legii electorale şi revenirea la votul pe liste în cadrul intâlnirii cu Iohannis

„Susţinem şi noi schimbarea legii electorale. Ar fi ideal să fie pe listă, dar noi ne dorim să fie pe listă judeţeană. De fapt, liste judeţene, pentru fiecare judeţ în parte. Acesta este unul dintre punctele noastre de vedere”, a declarat Simona Man.

Ea a adăugat că ar trebui făcute modificări şi în privinţa finanţării campaniilor electorale.

„În plus, la legea electorală noi susţinem să se reducă numărul de mandate de parlamentari, pentru că s-a făcut un referendum în acest sens şi trebuie să respectăm voinţa poporului în mod obligatoriu”, a spus preşedintele PP-DD.

Simona Man a afirmat că PP-DD susţine introducerea votului electronic şi a votului prin corespondenţă.

„Acestea sunt necesare pentru că, din punctul nostru de vedere, ne dorim să fie câţi mai mulţi români care să voteze. Cu atât alegerile sunt mai legitime, cu cât mai mulţi români îşi exprimă votul”, a spus Simona Man.

Ea a mai spus că, în ceea ce priveşte accelerarea procedurilor pentru ridicarea imunităţii parlamentare, PP-DD a afirmat în mai multe rânduri că imunitatea aleşilor ar trebui să se rezume doar la partea de declaraţii politice.

Simona Man va fi însoţită la consultările de la Palatul Cotroceni de preşedintele fondator Dan Diaconescu, secretarul general Liviu Neagu, Radu Orzaţă, senatorul Ionel Agrigoroaie şi deputatul Valentin Blănariu.