Practici bizare ale grădiniţelor din Rusia: Copiii aleargă dezbrăcaţi, prin zăpadă, la -20 de grade

O grădiniţă din Rusia supune copiii la un tratament bizar. După ce stau o perioadă în saună, ei sunt lăsaţi să alearge dezbrăcaţi, prin zăpadă, la temperaturi de -20 de grade Celsius. Mai mult, cei mici îşi aruncă apă rece pe tot corpul.

08 feb. 2013, 18:58

Copiii îşi încep dimineaţa de grădiniţă cu o saună, unde stau mai multe minute. Ulterior, după ce s-au încălzit, ei sunt lăsaţi afară, la o temperatură de -20 de grade, unde sunt stropiţi cu apă rece, conform Izismile.

Potrivit profesoarelor, aceste exerciţii de călire şi întărire sunt sănătoase pentru copii. Cu toate acestea, o astfel de diferenţă bruscă de temperatură le poate afecta inima şi poate duce la infarct. 

Chiar dacă este cunoscut faptul că un duş rece după saună este benefic, deoarece închide porii şi ajută la eliminarea toxinelor din organism, un astfel de tratament la o vârstă atât de fragedă poate părea exagerat. Un lucru este sigur, ruşii îşi menţin statutul de oameni care pot rezista la temperaturi deosebit de scăzute. Probabil acest fapt se datorează tratamentelor la care sunt supuşi, încă din copilărie.

Din imaginii, se poate vedea că cei mici se bucură de acest tratament, care ar putea fi greu de suportat chiar şi de un adult.

În Anglia, oamenii care s-au fotografiat în zăpadă la temperaturi de -10 grade sunt consideraţi nebuni.