Prada furată din casa ofițerului SRI din Voluntari, jucată la păcănele. Greșelile de începători făcute de hoți, deși nu era la prima spargere

Ancheta în cazul hoților care au dat spargerea în vila fostului ofițer SRI din Voluntari se complică. Pistolul furat din casa și cartușele sunt de negăsit. Unul dintre suspecți a fost identificat cu ajutorul probelor ADN.

19 ian. 2024, 12:32
Prada furată din casa ofițerului SRI din Voluntari, jucată la păcănele. Greșelile de începători făcute de hoți, deși nu era la prima spargere

Poliţiştii din Ilfov au rezolvat doar pe jumătate cazul jafului din casa unui ofiţer SRI din Voluntari. 12 zile le-a luat poliţiştilor ca să ajungă la cei care i-ar fi furat arma fostului ofiţer SRI. Patru tineri din orașul Pantelimon, care acționau în general la pont ca să facă rost de bani pentru jocuri de noroc, au fost săltați de polițiști.

Mascaţii au răscolit ore în şir casele suspecţilor, însă nu au dat de urma pistolului Glock şi a celor 24 de cartuşe furate din casa fostului ofiţer SRI. Arma este în continuare dată dispărută, iar unul dintre suspecți ar fi declarat că a vândut-o în Bulgaria.

Cei patru hoți nu sunt la prima spargere. Ei apar în evidenţele poliţiştilor cu un şir lung de infracţiuni atât în ţară, cât şi în străinătate, dar nu sunt foarte pricepuţi, spun anchetatorii. Au fost prinși după ce au făcut greșeli de începători. Anchetatorii au ridicat din casa fostului ofițer SRI mai multe urme, dar si amprentele unuia dintre suspecţi. În acest fel au reușit să dea de urma hoților.

Pe data de 6 ianuarie, în jurul orei 19,47, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către un bărbat cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuinţa situată în oraşul Voluntari mai multe bijuterii, un pistol letal şi 24 de cartuşe.