Prăjitura Creme Ole face furori printre gospodine. Cum prepari desertul plin de cremă, cu cea mai fină textură

Un nou desert face furori printre gospodine. Este vorba despre prăjitura Creme Ole, o prăjitură plină de cremă, nu foarte greu de preparat, foarte gustoasă și rafinată.

27 ian. 2022, 12:52
Prăjitura Creme Ole face furori printre gospodine. Cum prepari desertul plin de cremă, cu cea mai fină textură

Prăjitura Creme Ole se pregătește în doar 30 de minute, la care se adaugă alte 20 de minute de copt. Este ușor de preparat chiar și de către persoanele care nu au veleități speciale în ale gătitului.

Ingrediente necesare pentru blatul de pandișpan

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 pachet de praf de copt
  • 30 g cacao
  • 190g faina
  • 15 g cacao

Ingrediente necesare pentru frișcă

  • 550 ml smântână lichidă integrală
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru ganache-ul de ciocolată

  • 250 ml smântână
  • 200 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte după preferință

Cum prepari delicioasa prăjitură Creme Ole

Înainte de a te apuca de prepararea desertului, dă drumul la cuptor. Unge cu unt forma de prăjitură care trebuie să fie înaltă.

Într-un castron, sparge cele 3 ouă şi adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Amestecă până obţii o spumă, apoi adaugă 200 ml de lapte din cei 400 ml şi, de asemenea, uleiul. Amestecă bine fie cu un tel, fie cu un mixer.

Citeste si Sărățele cu untură, cea mai ușoară rețetă. Aperitivul fraged și gustos, de care nu te saturi niciodată

Încorporează treptat făină, praful de copt cernut, apoi cacao cernută şi amestecă bine până obţii un aluat omogen. Acest aluat va trebui să aibă consistenţă lichidă, şi nu densă.

Pune aluatul în tava unsă cu unt, apoi coace-l în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Verifică dacă aluatul este copt înţepându-l cu furculiţă. Furculiţa trebuie să iasă curată, şi nu cu aluat pe ea.

Lasă aluatul deoparte şi ocupă-te de laptele cu cacao, pe care-l vei răsturna peste blat. Aşadar, toarnă restul de 200 ml de lapte într-o cratiță mică. Adaugă 15 g de cacao și amestecă bine pentru a o dizolva. Focul trebuie să fie mic. Laptele astfel preparat toarnă-l uniform peste blat. Acesta are rolul de a înmuia blatul. După câteva minute, prăjitura va absorbi tot laptele cu cacao. Lasă blatul să se răcească. Între timp, prepară frişca.

Pune cei 550 ml de smântână lichidă în vasul robotului, adaugă cele 50 g de zahăr pudră şi mixează până obţii o frișcă tare. Toarn-o peste blat şi netezeşte cu o spatulă.

Cât timp pregăteşti ganache-ul de ciocolată, dă blatul la frigier.

Citeste si Reţetă de cornuleţe cu untură ca la mama acasă. Trucuri ca să-ţi iasă fragede şi să aibă un gust desăvârşit de să te lingi pe degete

Pentru prepararea ganache-ului de cioclată, pune într-o crăticioară cei 250 ml de smântână şi las-o să fiarbă la foc mic. Adaugă 200 g de ciocolată ruptă bucăţele, apoi amestecă bine ca să se topescă ciocolata. Ganache-ul obținut trebuie să fie fin, strălucitor și fluid.

Lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi scoate prăjitura din frigider şi toarnă ganache-ul peste stratul de frișcă. Distribuie-l pe toată suprafața prăjiturii.

Pune vasul la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferință 12 ore.