Reţetă de cornuleţe cu untură ca la mama acasă. Trucuri ca să-ţi iasă fragede şi să aibă un gust desăvârşit de să te lingi pe degete

Cornuleţele fragede, cu umplutură de magiun şi cu multă nucă sau cu rahat, erau unul dintre puţinele deserturi care ne îndulceau copilăria. Atrase de abundenţa deserturilor care există azi, multe gospodine au dat uitării excepţionalele cornuleţe.

23 ian. 2022, 09:11
Reţetă de cornuleţe cu untură ca la mama acasă. Trucuri ca să-ţi iasă fragede şi să aibă un gust desăvârşit de să te lingi pe degete

Reţetă de cornuleţe cu untură ca la mama acasă. Te provocăm să încerci reţeta pe care o vom detalia în rândusrile următoare. Cornuleţele cu untură vor ieşi fragede, aromate, iar celor care vor avea privilegiul să le guste cu siguranţă le va ploua în gură.

Reţetă de cornuleţe cu untură ca la mama acasă. Ingrediente necesare

  • 250 untură
  • 250 g smântână
  • un pliculeţ de drojdie
  • făină cât cuprinde
  • un praf de sare
  • arome (vanilie, rom, lămâie) – câte jumătate de fiolă din fiecare
  • magiun, gem sau rahat pentru umplutură

Citeste si Cum recunoşti untul de calitate. Testul care-ţi oferă cele mai precise indicii despre compoziţia produsului

Cum se prepară cornuleţele fragede

Untura şi smântâna se freacă într-un castron până devin o pastă alifioasă. Se amestecă drojdia uscată cu făina, apoi se adaugă treptat în compoziţia cu untură şi se amestecă bine. Se adaugă apoi sarea şi aromele şi se frământă bine. Se lasă la rece aproximativ jumătate de oră, apoi se întinde aluatul şi se taie în formă de triunghiuri sau dreptunghiuri.

Fiecare triunghi sau dreptunghi se umple cu gem sau cu rahat, se rulează, se aşază în tavă. Tava nu trebuie unsă cu nimic, deoarece cornuleţele conţin grăsime. Se introduc la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35 de minute, până devin uşor aurii. Se pudrează calde şi, când s-au răcit, se acoperă castronul cu o folie de aluminiu pentru a nu absorbi umiditatea din aer şi a se înmuia.

Citeste si Gogoşi pufoase după reţeta bunicii. Ingredientul secret care îţi va aduce laude în weekend

Beneficiile consumului de untură

Reputatul medic nutriţionist Mihaela Bilic spune că untura de porc este unul dintre cei mai buni prieteni ai organismului.

Atenție mare la ce gătiți împreună cu carnea. Dacă lângă ea se află cartofi, paste, orez, acestea vor absorbi ca un burete grăsimea.

Nu uleiurile, indiferent că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau de măsline, sunt cele mai sănătoase, ci untura, așa cum făcea bunica. Untura nu are niciun fel de risc când vine vorba despre supraîncălzire pentru că blochează intrarea aerului și oxidarea, implicit, stricarea cărnii. Deci, avem în untură un prieten și la gust, și la sănătate.

Nu grăsimea animală crește risculi de boli cardiovasculare, ci prea multă grăsime, prea mult sedentarism, alcool, fumat, deci un stil de viață nesănătos”, a spus Mihaela Bilic într-un video postat pe pagina ei de Facebook.