Prăjitura „Poşeta Elenei Udrea”. Desertul rafinat pe care trebuie să-l încerci. Te va cuceri pe loc

Surprinde-i pe cei dragi cu un desert inedit. Vă recomandăm prăjitura "Poşeta Elenei Udrea". Pe lângă faptul că este un desert delicios, este şi foarte uşor de preparat.

22 feb. 2022, 20:57
Prăjitura „Poşeta Elenei Udrea”. Desertul rafinat pe care trebuie să-l încerci. Te va cuceri pe loc

Prăjitura „Poşeta Elenei Udrea” este desertul pe care e musai să-l încercaţi. Reţeta e destul de uşoară şi merită încercată atunci când vreţi să-i surprindeţi pe cei dragi cu ceva bun.

Prăjitura „Poşeta Elenei Udrea”. Desertul pe care trebuie să-l încerci

Pentru prepararea blatului de cacao aveţi nevoie de următoarele ingrediente: cinci ouă, cinci linguri de zahăr, cinci linguri de făină, două linguri de cacao, trei linguri de ulei.

Pentru cremă vă trebuie: patru ouă, 200 de grame de zahăr, patru linguri de lapte, 200 de grame de unt, 500 de grame de biscuiţi Biskrem cu cremă de cacao, 200 ml de cafea neîndulcită.

Pentru glazură sunt necesare următoarele ingrediente: 200 grame de ciocolată albă, două linguri de unt, două linguri de lapte, 50 de grame de ciocolată neagră topită.

Citeşte şi Rețetă delicioasă de plăcintă cu mere. Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere, ca la mama acasă! Iată ingredientul secret

Mod de preparare

Începem să preparăm blatul de cacao. În primul rând batem spumă albuşurile cu zahăr, după care adăugăm gălbenuşurile. Treptat, adăugăm uleiul, iar la final încorporăm făina amestecată cu cacao. Amestecăm bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Punem compoziţia într-o tavă pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 180 de grame, aproximativ 15-20 de minute.

După ce scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească, după care îl tăiem în două.

Crema o putem face cât timp aşteptăm să se coacă blatul. Punem ouăle într-un vas, adaugăm zahărul şi le batem cu ajutorul unui tel. Când nu se mai simte zahărul, adăugăm laptele şi punem vasul pe foc mic, amestecând până când crema se îngroaşă ca o budincă. O lăsăm să se răcească, după care adăugăm treptat untul moale şi esenţa de vanilie şi amestecăm. Crema o împărţim şi pe ea în două.

Asamblare: Peste prima parte de blat de cacao adăugăm jumătate de cremă, după care punem un rând de biscuiţi înmuiaţi în cafea, urmează un alt strat de cremă, după care a doua parte de blat de cacao. Deasupra se pune glazura.

Glazura: ciocolata albă cu untul şi laptele le punem într-o cratiţă de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o întindem peste prăjitură. Peste glazură trasăm linii de ciocolată neagră topită, apoi cu o scobitoare trasăm invers liniile, potrivit miremirc.ro.

Prăjitura se dă la rece timp de patru ore.

Citeşte şi Rețetă delicioasă de plăcintă cu mere. Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere, ca la mama acasă! Iată ingredientul secret