Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”, desertul cu nume neconvenţional care face senzaţie pe TikTok

Desertul cu nume neconvenţional a înnebunit TikTok-ul. E un răsfăţ pentru papilele gustative şi, în plus, foarte uşor de preparat.

21 aug. 2021, 15:47
Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”, desertul cu nume neconvenţional care face senzaţie pe TikTok

Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu” este, de fapt, o budincă fină şi cremoasă. Nu necesită multe ingrediente şi nici mult timp petrecut în bucătărie.

Ingrediente necesare

    • 125 gr. unt (82% grăsime)
    • 200 gr. făină
    • 1 litru lapte
    • 200 gr. zahar
    • 2 linguri cacao
    • 1 lingura esenţă de vanilie
    • 1 lingură de cacao

Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”. Mod de preparare

Pune laptele la fiert, iar când s-a încălzit, adaugă untul, făina și zahărul. Amestecă ușor întreaga compoziție până ce toate ingredientele sunt încorporate bine, iar untul și zahărul s-au topit. Amestecă în continuare până ce compoziția începe să se închege. Textura trebuie să fie una vâscoasă, similară celei a unei glazuri. În acest moment, ia oala de pe foc și împarte compoziția în două cantități aproximativ egale.

Citeste si Cheesecake de piersici fără coacere. Desertul spectaculos, gata în mai puţin de 30 de minute

Adaugă într-unul dintre recipiente două sau trei linguri de cacao și esența de rom şi amestecă bine. În celălalt vas pune peste compoziție esența de vanilie și amestecă. În final, toarnă fiecare cele două compoziții în vasul din care prăjitura va fi servită.

Întinde stratul alb pe toată compoziţia tăvii și nivelează-l cu o spatulă. Peste acest strat, toarnă compoziţia cu cacao. Presară cacao deasupra prăjiturii, apoi las-o la frigider timp de cel puțin trei ore sau peste noapte.

Citeste si Prăjitură Raffaello FĂRĂ COACERE, desertul ideal pentru cei care adoră cocosul