Prandelli recunoaşte: Am văzut de la început că adversarii erau mai proaspeţi

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, recunoaşte superioritatea Spaniei în finala Euro 2012 şi spune că nu a interpretat greşit jocul, dar echipa sa a consumat foarte multă energie în meciurile anterioare.

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 06:07
Prandelli recunoaşte: Am văzut de la început că adversarii erau mai proaspeţi

Vicente Del Bosque este singurul antrenor din istorie care are în palmares Liga Campionilor, titlul mondial şi titlul european. Pe acesta din urmă l-a cucerit într-o manieră impresionantă, după 4-0 cu Italia, în finala Euro 2012 de la Kiev.

După meciul cu Squadra Azzura, Del Bosque a spus: „Italia a făcut un mare turneu şi a avut ghinion cu accidentarea lui Thiago Motta. Acest meci a fost excelent pentru jucătorii noştri, ei au controlat partida. După primul gol, italienii au reacţionat bine, dar noi am reuşit să recuperăm posesia balonului şi să marcăm din nou.

Suntem foarte fericiţi, acest succes este istoric pentru fotbalul spaniol. Ştiu cum joacă şi vin dintr-o ţară care i-a învăţat cum să joace. Am făcut treabă bună. Este o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol. În sport se poate întâmpla orice. Şi noi am pierdut în meci amical cu Polonia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta şi totul s-a întors în favoarea noastră”.

La rândul său, selecţionerul învinşilor, Cesare Prandelli, a caracterizat astfel finala: „Am văzut de la început că adversarii noştri erau mai proaspeţi, noi am consumat multă energie săptămâna aceasta. Nu am interpretat greşit jocul, dar am înţeles că aveam nevoie să îi ţinem pe spanioli pentru că aveam probleme din punct de vedere fizic. A fost un turneu fantastic şi trebuie să îi felicit pe băieţi„.