Prăpăd în Brazilia. Sunt cel puţin 13 morţi

Cel puţin 13 persoane au murit miercuri în statul brazilian Pernambuco (nord-est) din cauza ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren în patru oraşe, inclusiv în capitala statului, Recife, anunţă pompierii.

25 iul. 2019, 07:20
Prăpăd în Brazilia. Sunt cel puţin 13 morţi

Departamentul de Pompieri din Pernambuco a confirmat cinci decese în Recife, trei în Olinda şi cinci în Abreu e Lima. Printre persoanele decedate se numără un băiat de 15 ani şi o femeie de 21 de ani.

Ploile torenţiale, care au început să cadă marţi seara, au provocat inundaţii de proporţii, prăbuşirea unor copaci şi alunecări de teren în mai multe oraşe şi au perturbat zona metropolitană Recife, unde locuiesc circa patru milioane de persoane, potrivit Agerpes.

Alunecări de teren au avut loc de asemenea în Jaboatao dos Guararapes, însă nu s-au soldat cu victime.

În oraşul Caetes, o persoană a fost salvată de sub dărâmături de serviciile locale de urgenţă, a informat ziarul Folha de Sao Paulo.

Autorităţile locale au suspendat cursurile în şcolile publice şi numeroase persoane au fost evacuate din locuinţe ca măsură de precauţie, fără ca numărul exact al acestora să fie comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit protecţiei civile din Recife, 101 milimetri de precipitaţii au căzut în decursul a şase ore. Acest volum reprezintă în mod obişnuit opt zile de ploaie în această perioadă a anului.

Serviciile de meteorologie au anunţat că ploile vor continua în următoarele zile.