Prăpăd în şapte localităţi din Olt. Pompierii au fost chemaţi să scoată apa din curţile oamenilor

Vreme extremă în România. Aproape toată ţara este afectată de ninsori, ploi şi vânt puternic. Meteorologii au extins codul galben pentru 28 de judeţe şi au emis şi cod galben de vânt puternic pentru 9 judeţe. În unele regiuni, ninsorile au început încă de acum două zile, iar la munte s-a depus strat gros de zăpadă. În şapte localităţi este prăpăd din cauza inundaţiilor.

26 nov. 2015, 12:26
Prăpăd în şapte localităţi din Olt. Pompierii au fost chemaţi să scoată apa din curţile oamenilor

Pompierii intervin în şapte localităţi din Olt unde gospodăriile oamenilor au fost inundate din cauza ploilor abundente din ultima perioadă. Potrivit România TV, o situaţie gravă este în comuna Valea Mare, acolo unde Drumul Judeţean 546 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil.

În intervalul 26.11.2015 ora 09.00 – 26.11.2015 ora 18:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj) şi pe unele râuri mici din bazinul inferior al râului Olt aferente judeţelor Dolj, Olt şi Vâlcea.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Desnăţui şi Teslui (afluent al râului Olt).

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, un cod galben de vânt puternic valabil în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Capitală şi pe A2.

ANM a emis, miercuri, o nouă avertizare meteo, valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Citeşte şi ALERTĂ METEO: Nou COD GALBEN de ninsori, valabil două zile. Se va depune strat consistent de zăpadă