Pravda: „Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a afirmat că Rusia ar putea efectua lovituri militare asupra unor ținte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev.

28 apr. 2022, 10:28
Pravda: „Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”
România, pe lista neagră a lui Vladimir Putin

Rusia ameninţă direct România şi Polonia. Pravda.ru scrie că Londra, prin faptul că a recunoscut legitimitatea loviturilor ucrainene asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei, tocmai a justificat loviturile aeriene rusești asupra lanțurilor logistice din mai multe state NATO, care aprovizionează Kievul cu arme.

Secretul armatei lui Zelenski, dezvăluit de presa americană. Cum au rezistat ucrainenii sub tirul rachetelor ruseşti
„Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”, scriu rușii de la Pravda, citați de Rador.

James Heappey, subsecretar de stat al forțelor armate britanice, a declarat pentru Radio Times că Ucraina are dreptul legal de a lovi baze militare de pe teritoriul Rusiei pentru a perturba logistica armatei ruse.

”Realitatea este că Ucraina era o țară suverană care trăia în pace, între granițele sale, când o altă țară a decis să violeze aceste granițe și să aducă aici 130.000 de soldați”, a comentat demnitarul de la Londra într-un interviu citat de presa britanică.

”Acest lucru a declanșat un război între Ucraina și Rusia, iar, într-un război, Ucraina trebuie să lovească dușmanul pe teritoriul său, să atace liniile logistice, proviziile de combustibil, depozitele de armament. Face parte din război”, a mai comentat el.

Experţii spun că România nu va interveni în Moldova: „Pentru Putin ar fi un balsam pentru inimă”
Ministrul a adăugat că este ”total legitim ca Ucraina să vizeze ținte din interiorul Rusiei” pentru a perturba armata rusă din punct de vedere logistic. În caz contrar, situația ar duce la și mai mulți morți și la un ”carnagiu” pe teritoriul ucrainean.

Comentând declarația, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a afirmat că Rusia ar putea efectua lovituri militare asupra unor ținte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev, pentru a le perturba logistica militară. „Țările care furnizează activ arme letale regimului nazist de la Kiev sunt: Cehia, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania și SUA. Alte state o fac neoficial, de exemplu Bulgaria.”, scrie Pravda.

România analizează posibilitatea de a trimite armament Ucrainei

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre posibilitatea ca ţara noastră să livreze armament Ucrainei, că în continuare, analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie. Despre informaţiile că ţara noastră ar fi vândut armament de tip sovietic Ucrainei, împreună cu Bulgaria, şeful Executivului a infirmat, spunând că nu am vândut armament nimănui.

Şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, cu privire la înarmarea Ucrainei, că a avut o discuție cu premierul Ciucă pe această temă și că trebuie să existe un cadru legislativ. „Să vedem și evoluția din Ucraina”, a mai spus Ciolacu. „A fost această discuție, cum este și normal să o avem. Trebuie să existe un cadru legislativ și să vedem și evoluția din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită dacă vom intra într-o astfel de etapă și vom lua o astfel de decizie”, a spus Ciolacu.