Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, infectat cu coronavirus. Înaltul prelat, internat la ATI

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, se află internat în spital, în secţia ATI, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Potrivit primelor informaţii, starea sa de sănătate ar fi una gravă.

11 oct. 2021, 11:30
Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, infectat cu coronavirus. Înaltul prelat, internat la ATI

Preasfințitul Gurie are coronavirus. Potrivit primelor informaţii, starea de sănătate a Înaltului prelat ar fi una gravă. Un coleg de-ai acestuia a inițiat o rugăciune colectivă în speranța unui ajutor divin.

Preasfinţitul Gurie are coronavirus

Episcopul Devei și Hunedoarei, în vârstă de 52 de ani, se află internat în spitalul de la Deva de aproximativ 10 zile.

Starea Preasfințitului Părinte Gurie este stabilă. A fost internat pe secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Deva vinerea trecută, infectat fiind cu COVID-19”, a declarat Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei și Hunedoarei, potrivit servuspress.ro

Cine este episcopul Gurie

Episcopul Gurie este născut la 31 decembrie 1968, în localitatea Huta-Chiuiești, județul Cluj. A urmat cursurile seminarului Teologic Craiova (1988-1992), apoi Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996), cu teza de licență „Misiunea B.O.R. între Prut și Nistru. Reorganizarea Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor”.

Citeste si Părintele Vasile Ioana are COVID-19. „Știința și credința ne vor vindeca!” VIDEO

Episcopul Gurie este doctor în teologie cu lucrarea „Ofensiva Noilor Mişcări Religioase şi reversibilitatea secularizării”, potrivit site-ului Episcopiei Devei.

Este și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (titular al catedrei de Teologie Pastorală).

Citeste si Confesiunile preotului care le-a fost alături bolnavilor COVID: „A nega că există o boală precum coronavirusul este o greşeală. Există şi ne afectează”