Horaţiu Moldovan: Preaviz de 90 de zile, propunere pentru medicii care demisionează

În timpul pandemiei de coronavirus și a crizei medicale cu care se confruntă România, doctorii au început să își depună demisiile. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății a susținut la România TV că în acest moment există propuneri prin care personalul medical să poată demisiona, dar cu posibilitatea să revină asupra deciziei timp de 90 zile.

01 apr. 2020, 05:05
Horaţiu Moldovan: Preaviz de 90 de zile, propunere pentru medicii care demisionează

„Este o discutie, nu s-a emis aceasta decizie. Sunt propuneri care se evalueaza, ca sa gasim solutii. E un moment de stres in care unii colegi care se confrunta in zonele din prima linie sa sufere si sa prezinte demisii. Noi ne-am gandit la un preaviz de 90 de zile.

Vreau sa va spun ca numărul de demisii si de revenire este destul de mare. Cei care-si dau demisia renunta dupa cateva zile. Am evaluat aceasta posibilitate sa facem un preaviz de 90 de zile”, a spus Horaţiu Moldovan la România TV

Reamintim că în ultimele zile mai multe cadre medicale şi-au dat demisiile. Unul dintre motive era lipsa echipamentelor de protecţie împotriva coronavirusului. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, luni seară, că nu a dat niciun ordin de ministru referitor la persoanele care demisionează din sistemul sanitar, pentru că „nu un ordin de ministru face un cadru medical să rămână, să lupte în prima linie”, ci dotarea cu echipamentele de protecţie.

Nelu Tătaru afirmă că se fac eforturi pentru dotarea cu echipamente de protecţie.

Citeşte şi CORONAVIRUS. 27 de persoane, confirmate cu coronavirus la Spitalul Universitar din Bucureşti. Câţi medici au fost infectaţi