Preda: Bugetul adoptat de Parlament e pentru „puşculiţa USL”. Un buget al puturoşilor şi al nemuncii

Vicepreşedintele PDL, deputatul de Buzău, Cezar Preda, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că bugetul adoptat de Parlament este unul pentru "puşculiţa USL", un buget al "asistaţilor social, al puturoşilor şi al nemuncii".

05 dec. 2013, 17:11
Preda: Bugetul adoptat de Parlament e pentru „puşculiţa USL”. Un buget al puturoşilor şi al nemuncii

Liderul democrat-liberal Cezar Preda a criticat dur bugetul adoptat de Parlament şi rapiditatea cu care acesta a trecut de votul puterii. Cezar Preda a precizat că modul în care a fost adoptat bugetul poate ajunge în Cartea Recordurilor, având în vedere timpul scurt în care a fost dezbătut, votat şi aprobat.

Singurul lucru ce poate fi remarcat de Europa în privinţa bugetului României este că el a fost adoptat cu viteza luminii. A fost contracronometru, cred că o să trimitem la Guinness Book să fie consemnat în Cartea Recordurilor, un buget de doar 20 de ore„, a spus Cezar Preda.

Deputatul de Buzău a adăugat că nu ar fi nicio problemă timpul în care a fost adoptat bugetul în Parlament, însă faptul că acest buget ar fi construit pentru „puşculiţa USL” este extrem de grav.

Citeşte şi Băsescu: Pot să consult Bugetul de stat până pe 29 decembrie. Bugetul asigurărilor îl promulg când soseşte

„Dacă ar fi un buget în interesul românilor nu ar fi nicio problemă, dar e un buget construit strict pentru puşculiţa electorală a USL. Bugetul pe 2014 contrazice toate angajamentele si promisiunile electorale. E al doilea an când Guvernul foloseşte taxele impuse de PDL cu 24% Tva pe care le-a criticat şi pe care a promis românilor că le va schimba. Este un buget împotriva muncii, a concurenţei, a competiţiei. Este un buget al asistaţilor social, al puturoşilor şi al nemuncii. Asta poate face stânga. Eu cred că e dreptul preşedintelui să se gândească daca romanii au sau nu de câştigat din acest buget şi să ia masurile pe care le poate lua pentru că noi parlamentarii nu putem ataca bugetul la Curtea Constituţională pentru că nu au fost vicii de procedură”, a declarat Cezar Preda.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbătut într-o singură zi, deputaţii lucrând marţi de dimineaţă până la miezul nopţii, iar parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot.

Citeşte şi Cătălin Predoiu: Bugetul votat este antinaţional şi nerealist, e îndreptăţit preşedintele să rămână pe poziţie