Cătălin Predoiu: Bugetul votat este antinaţional şi nerealist, e îndreptăţit preşedintele să rămână pe poziţie

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat miercuri seară, la Ploieşti, că bugetul de stat pe 2014 aprobat de Parlament este unul 'antinaţional' şi 'nerealist', potrivit Agerpres. În aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu este 'absolut îndreptăţit' să rămână inflexibil în ceea ce priveşte decizia de a nu semna bugetul.

04 dec. 2013, 19:23
Cătălin Predoiu: Bugetul votat este antinaţional şi nerealist, e îndreptăţit preşedintele să rămână pe poziţie

‘Este un buget antinaţional pentru că răpeşte orice posibilitate de dezvoltare a românilor din punct de vedere economic şi evident şi sub toate aspectele – educaţie, sănătate, cultură. (…) Este un buget consecinţă a tuturor greşelilor pe care le-a făcut Guvernul Victor Ponta de când a preluat puterea şi până astăzi, respectiv politici de descurajare a investiţiilor, taxarea întreprinderilor, falimente, şomaj. (…) Prin urmare, şi acest buget, aşa cum este el, este nerealist. Cred că niciun epitet nu ar fi prea sever pentru a cataloga un astfel de buget’, a spus Predoiu.

Întrebat cum cataloghează atitudinea preşedintelui Traian Băsescu vizavi de legea bugetului de stat pe 2014, liderul democrat-liberal a precizat că şeful statului este ‘absolut îndreptăţit’ să rămână inflexibil pe poziţie.

El a adăugat că premierul a fost prevenit de preşedinte că nu va semna bugetul şi că ‘dacă era un premier responsabil’, atunci trebuia să demareze dialogul politic cu şeful statului pentru a găsi o formulă ‘de compromis’.

De asemenea, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a arătat că, prin bugetul aprobat, se generează o criză. Democrat-liberalii Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, candidaţii înscrişi în competiţia internă din PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului, s-au aflat miercuri seară la Ploieşti, unde şi-au prezentat proiectele în faţa democrat-liberalilor prahoveni.

VEZI SI:

Ponta: Parlamentul i-a dat un mesaj lui Băsescu, că şantajul său rămâne fără obiect