Preda cere CONVOCAREA congresului PDL: E singura soluţie.Un partid în opoziţie nu trebuie să aştepte

Cristian Preda cere convocarea Convenţiei Naţionale a PDL, solicitând ca data congresului să fie stabilită cât mai repede. "Este singura soluţie", scrie pe blogul personal prim-vicepreşedintele democrat-liberal.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 11:14
Preda cere CONVOCAREA congresului PDL: E singura soluţie.Un partid în opoziţie nu trebuie să aştepte

„Constat că, după anunţarea rezultatelor votului de duminică, mai mulţi membri PDL discută public despre ce-i de făcut. E firesc să fie aşa, câtă vreme îngijorarea e mare. Soluţia e una singură: convocarea unei Convenţii a partidului. O impune statutul, o impune decenţa politică elementară. Data ar trebuie stabilită cât mai repede, pentru că un partid în opoziţie nu are de ce să aştepte. Responsabilitatea faţă de rezultatele catastrofale din 9 decembrie nu poate fi eludată. Acum, nu e însă nevoie de gesturi teatrale, ci de comportament raţional”, afirmă Cristian Preda.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele democrat-liberal spune că divizarea partidului ar fi o eroare şi precizează că PDL va trebui să răspundă la trei provocări: organizarea opoziţiei faţă de USL în Parlament, alcătuirea, aşa cum o prevede statutul, a unui guvern din umbră şi desemnarea unui candidat pentru alegerile prezidenţiale din 2014.