Preda, despre demisiile din PDL: După plecarea lui Frunzăverde, totul s-a întâmplat ca la şah

Preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, a afirmat, la RFI, că plecările din partid care au urmat demisiei lui Sorin Frunzăverde sunt parte a unui scenariu convenit de fostul prim-vicepreşedinte PDL împreună cu liberalii.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 08:35
Preda, despre demisiile din PDL: După plecarea lui Frunzăverde, totul s-a întâmplat ca la şah

 „După plecarea lui Sorin Frunzăverde, totul s-a întâmplat ca la şah, pe un scenariu prestabilit (…), totul a curs pe un scenariu, cred, negociat de Sorin Frunzăverde cu partea liberală”, a declarat deputatul referindu-se la şirul de plecări din PDL de până la Mihaela Popa.

Preda nu este surprins de acest fenomen arătând că se datorează implicării în politică a unui număr foarte mare de oameni doar pentru a-şi facilita o carieră în administraţie. „Avem în România prea mulţi oameni care sunt în politică, prea mulţi! Mare parte din sectorul bugetar a încercat să intre în politică în speranţa că va prinde un post, în condiţiile în care partidul se află la putere. Avem însă foarte puţini politicieni adevăraţi, iar oameni de stat, aproape deloc! Pe acest tablou, tot ce se întâmplă în spaţiul politic românesc este previzibil”, spune Cezar Preda.

Deşi admite că plecările slăbesc partidul, liderul PDL Buzău susţine că, pe termen lung, dezertările vor revigora partidul după o perioadă de deplin, deoarece vor rămâne cei devotaţi politicii sale. „Un anumit număr de oportunişti apăruţi în politică meteoric nu înţeleg acest lucru şi nu doresc să se înhame la aşa ceva şi atunci părăsesc… ori vin la noi cum au venit la noi, ori se duc la ei cum se duc acum… lucrurile astea se întâmplă”, a conchis Cezar Preda.