Preda: Îl voi susţine pe Blaga la candidatura pentru preşedinţia PDL, e un om care iubeşte partidul

Cezar Preda, prim-vicepreşedintele PDL, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îl va susţine pe Vasile Blaga pentru preşedinţia partidului, el adăugând că este certă candidatura acestuia pentru şefia PDL.

RomaniaTV.net
31 ian. 2013, 12:44
Preda: Îl voi susţine pe Blaga la candidatura pentru preşedinţia PDL, e un om care iubeşte partidul

„Eu, Cezar Preda, îl voi susţine pe Vasile Blaga la candidatura la preşedinţia partidului, pentru că a muncit, e un om care iubeşte partidul, ţine la el, vrea să-l reconstruiască şi nu i se poate imputa lui Vasile Blaga situaţia în care este partidul, o situaţie de la care noi plecăm cu optimism”, a spus prim-vicepreşedintele democrat-liberal.

Preda a menţionat că răspunsul său la orice critică sau la orice poziţie care îl vizează pe preşedintele actual al partidului este: „O fi, eu îl susţin pe Vasile Blaga”.

Întrebat dacă există certitudinea că Vasile Blaga va candida pentru un nou mandat în fruntea partidului, el a răspuns: „Da”.

Chestionat despre criticile aduse de Gheorghe Falcă la adresa conducerii partidului, care a arătat că Vasile Blaga ar încerca să tergiverseze alegerile interne din partid pentru că s-ar teme de competiţie, Cezar Preda a spus că din Statutul partidului a fost eliminat delictul de opinie.

„Sunt oamenii liberi să îşi spună poziţia. Unii, prin aceste poziţii speră să obţină ceva, alţii să dea un mesaj”, a susţinut el, adăugând că el este un om care pune mai presus de orice partidul.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a afirmat că în prezent nu există ideea de competiţie în PDL pentru că „cineva nu o doreşte”, adăugând că îşi va anunţa decizia de a candida sau nu pentru funcţii de conducere doar în momentul în care sunt stabilite alegerile interne.

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă intenţionează să candideze pentru o funcţie de conducere în PDL, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care este şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene a partidului, a declarat că în partid nu există ideea de competiţie în acest moment, transmite corespondentul MEDIAFAX. „În acest moment, nu există ideea de competiţie în interiorul PDL, de aceea nu se pot vehicula nume pentru conducere. Pot fi şi unii oameni care se autopropun, ca domnul Blaga, dar până la competiţie constat că mai este mult timp”, a spus el.