Preda: Prigoană a făcut un DEZASTRU şi spune că a obţinut un scor excelent. E inacceptabil

Silviu Prigoană a făcut un dezastru la Bucureşti şi spune că a făcut un scor excelent, ceea ce este un stil inacceptabil, a declarat, la RFI, eurodeputatul PDL Cristian Preda, care precizează că PDL trebuie să recunoască faptul că a pierdut alegerile şi să transmită mesajul că lupta continuă.

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 10:29
Preda: Prigoană a făcut un DEZASTRU şi spune că a obţinut un scor excelent. E inacceptabil

„Ochiul meu plânge, ca să zic aşa, pentru că am pierdut şi cred că trebuie să recunoaştem direct acest lucru, PDL a pierdut alegerile! A recunoaşte acest lucru înseamnă a arăta înainte de toate că nu suntem deconectaţi de realitate”, spune Cristian Preda, citat de RFI.

Deputatul european îl taxează şi pe candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană: „Am văzut tentaţia unora dintre colegii mei de a ascunde acest adevăr foarte neplăcut pentru noi. Unii s-au ascuns de tot şi n-au rostit un cuvânt, deşi în cultura democratică, atunci când eşti angajat într-o bătălie şi o pierzi, trebuie să spui: am pierdut, îl felicit pe învingător! Este un gest de bun simţ democratic elementar. Alţii au mers şi mai departe, nu s-au ascuns, dar au intrat într-un soi de registru al inconştienţei vesele, aş numi-o. E cazul domnului Prigoană, care a făcut un dezastru la Bucureşti şi care în ciuda acestui dezastru, ne spune că a făcut un scor excelent… Ăsta este un stil inacceptabil şi cred că trebuie să înceteze tipul ăsta de politică de proastă calitate, jignitoare la adresa publicului şi în acelaşi timp, o politică incapabilă de a accepta realitatea dură din faţa noastră!”.

În opinia lui Cristian Preda, PDL trebuie să transmită mesajul că va continua lupta electorală: „Ne batem în continuare! Ne aşteaptă o bătălie legislativă foarte importantă şi trebuie să spunem că suntem în teren. Nu trebuie să intrăm într-o prelungită pauză, în care să ne lingem rănile, cum ne-a invitat domnul Ion Iliescu”.

Europarlamentarul se arată „convins că PDL va juca un rol important în viitoarea platformă”.

„N-aş vrea să vedem un PDL care se comportă ca PNŢCD, ar fi dramatic, pentru că deocamdată este singura forţă de opoziţie. Acest dezechilibru deja creat prin scorul de la locale şi prin faptul că la Guvern se află USL trebuie depăşit, nu putem avea un Parlament monocolor şi nu putem imagina o putere fără o opoziţie solidă. Date fiind regulile de joc pe care USL vrea să le impună şi anume un majoritar într-un tur, avem nevoie de un mare bloc de dreapta. Asta vor, asta vor avea! Noi trebuie să ne comportăm ca actori responsabili, care intră în această competiţie şi să nu plângem în tribune”, susţine Preda.

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, luni, că eşecul său în alegeri a fost cauzat de alternanţa la putere, adăugând că el se aştepta la 11%, iar rezultatul de 16-17% „e un succes incredibil”.

Întrebat dacă este necesară vreo schimbare în politica partidului, aşa cum au declarat unii lideri ai formaţiunii, Silviu Prigoană a negat, subliniind importanţa PDL pentru România în anii crizei economice.

„Păi de ce să se schimbe? Asta nu înţeleg oamenii în partide, e vinovată politica pe care am făcut-o toţi ca să salvăm România de la dezastru şi ne-am asumat lucrul ăsta”, a menţionat Silviu Prigoană.

În privinţa unei posibile „schimbări de gardă” vehiculată de diverşi lideri ai PDL, Silviu Prigoană a declarat că nu ştie despre ce este vorba. „Eu n-am văzut pe nimenea să fie în gardă. Îmi pare rău nu ştiu despre ce e vorba. Ce ştiu e că oamenii politici se aleg în congres şi la următorul congres, conform statutului, probabil că vor fi modificări: îţi depui candidatura, eşti bine, nu eşti, iar e bine. Asta înseamnă democraţie. Nu înseamnă că dacă s-a pierdut o primărie cineva e de vină. E de vină criza economică care a dat buzna peste România„, a explicat Silviu Prigoană care a reamintit faptul că în timpul guvernării PDL a luat măsuri „care au salvat România de la dezastru” şi a dat ca exemple în acest sens – Grecia, Portugalia şi Spania, în aceasta din urmă şomajul fiind, după spusele lui Prigoană, de 25%.

În ceea ce priveşte scorul obţinut de el şi în general de candidaţii PDL din toată ţara, Silviu Prigoană a l-a calificat drept „senzaţional”, adăugând că un scor dezastruos ar fi însemnat 2%.

„Tot ce este mai mare de 2% e un mare succes, asta a demonstrat că în momentul de faţă PDL este un partid puternic”, a spus Prigoană.