Preda: Problema PDL e cum obţine credibilitate, nu dacă „navetiştii” se pot implica în conducere

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că, în acest moment, problema principală a partidului său este obţinerea credibilităţii, şi nu dacă "navetiştii" sunt sau nu capabili să se implice în conducerea PDL, aceasta fiind, în opinia sa, "o problemă marginală". Declaraţia lui Preda vine după ce liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat că PDL are nevoie de o formulă de conducere care să aibă credibilitate şi legitimitate, că în opoziţie partidul nu are nevoie de lideri "navetişti" şi că, din acest motiv, el nu va candida la nicio funcţie.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 09:30
Preda: Problema PDL e cum obţine credibilitate, nu dacă „navetiştii” se pot implica în conducere

Europarlamentarul PDL Cristian Preda – care a anunţat că împreună cu Monica Macovei, la rândul ei europarlamentar, şi Sever Voinescu vor depune o moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PDL – a declarat, pentru MEDIAFAX, că, în acest moment, „problema principală nu este dacă navetiştii sunt sau nu capabili să se implice în conducerea partidului, ci cum obţine PDL credibilitate”.

Preda a menţionat că în Parlamentul European sunt numeroşi deputaţi care sunt implicaţi activ în partidele lor, astfel că eurodeputaţii români nu ar aduce o noutate din acest punct de vedere.

„Trebuie să vedem fondul problemei, şi anume plusul de credibilitate de care are nevoie PDL, şi să nu ne pierdem în detalii. Este vorba despre ceea ce putem câştiga în acest moment dincolo de voturile din 10 iunie, pentru că, dacă USL rămâne la nivelul voturilor obţinute în urmă cu o săptămână, reprezentarea PDL în Parlament va fi modestă, în condiţiile votului majoritar într-un tur”, a adăugat Preda.

El a avertizat că va exista o problemă de reprezentare dacă PDL nu trece de scorul obţinut la alegerile locale.

„Nu trebuie să ne ocupăm de probleme marginale – cum se mişcă europarlamentarii în teritoriu. Şi sunt convins că nici Theodor Stolojan nu vede lucrurile în acest fel. Acesta era un aspect marginal al declaraţiei sale”, a mai declarat Cristian Preda.

Vicepreşedinţii demisionari Monica Macovei şi Sever Voinescu împreună cu europarlamentarul PDL Cristian Preda doresc să depună moţiune pentru funcţia de preşedinte al PDL, la alegerile interne din 30 iunie, când va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară a partidului.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa Colegiului Director, la care a participat ca invitat, a solicitat derogare de la criteriul vechimii prevăzut în Statutul partidului, pentru candidaturile la funcţii în cadrul formaţiunii.

Cristian Preda a mai declarat că el, Monica Macovei şi Sever Voinescu vor iniţia o moţiune pentru candidatura la funcţia de preşedinte al PDL, la Convenţia Naţională Extraordinară din 30 iunie.

Preda a precizat că încă nu au hotărât cine va conduce moţiunea şi că se vor consulta în acest sens.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, duminică seară, că la Colegiul Director al PDL s-a aprobat derogarea de vechime de la Statutul partidului pentru a candida la funcţiile de conducere, arătând că ar putea candida la Convenţia Naţională toţi cei care sunt membri de partid.

„Astăzi s-a aprobat derogarea de vechime pntru cei care doresc să candideze pentru o funcţie de conducere, inclusiv pentru funcţia de preşedinte al partidului. Această derogare s-a acceptat şi la Convenţia Naţională din mai 2011 şi astăzi , Colegiul Director a aprobat o asemnea derogare”, a precizat Emil Boc, menţionând că este vorba de o cutumă.

Consiliul Naţional de Coordonare va stabili calendarul depunerii candidaturilor, a mai anunţat Boc.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenţie naţională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, iar marţi urmează să aibă loc o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al partidului.

Preşedintele demisionar a spus că la convenţie vor participa 1450 de delegaţi şi că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.