Preda: Soarta politică a lui Geoană nu depinde doar de el

Într-o postare pe blog europarlamentarul PDL trece în revistă evoluţiile liderilor PSD care au pierdut alegeri prezidenţiale. Textul se încheie cu o afirmaţie surprinzătoare. Preda pare să sugereze că destinul politic al Mircea Geoană depinde în acest moment mai mult de alte persoane sau grupuri decât de deciziile pe care le-ar lua actualul şef al Senatului.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 10:45
Preda: Soarta politică a lui Geoană nu depinde doar de el

(PSD) “a adoptat două atitudini complet diferite după ce candidații săi au pierdut competiția pentru Cotroceni.” scrie Preda.
“Primul aflat în această situație a fost Ion Iliescu. După eșecul din 1996, Iliescu a devenit președintele partidului și, din această poziție, a câștigat în 2000.
Al doilea perdant a fost Adrian Năstase, la scrutinul din 2004. De data asta, PSD a procedat altfel decât în 1996. După ce într-un prim moment, Adrian Năstase a fost ales președintele Camerei, el a pierdut după câteva luni șefia partidului, pentru ca după o vreme să fie abandonat de prietenii săi politici și de la președinția forului legislativ.
Cu Mircea Geoană PSD a procedat ca în cazul lui Năstase, nu precum în 1996. Ordinea operațiilor e aceeași: Geoană a pierdut întâi șefia partidului și apoi sprijinul PSD pentru Senat.
Rămâne de văzut ce va face fostul prezidențiabil al PSD din 2009. Nu pare tentat să urmeze drumul lui Năstase, care s-a cumințit până a ajuns din nou vedetă, iar drumul urmat de Iliescu îi e cu totul interzis.
Soarta sa politică nu depinde doar de el.” arată în final europarlamentarul PDL.