Preda: Teama că Ponta nu va mai fi premier a ajuns pretext pentru suspendarea lui Traian Băsescu

Cristian Preda afirmă că în spatele unei eventuale încercări de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte s-ar afla teama că Victor Ponta va avea "un viitor incert". Conform prim-vicepreşedintelui PDL, o nouă suspendare a preşedintelui va fi o temă de campanie pentru USL.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 10:59
Preda: Teama că Ponta nu va mai fi premier a ajuns pretext pentru suspendarea lui Traian Băsescu

„Trăim momente tragi-comice”, scrie pe blogul său Cristian Preda, afirmând că USL foloseşte ca pretext pentru suspendarea lui Traian Băsescu teama cum că Victor Ponta nu va mai fi desemnat premier.

„D.Voiculescu a cerut aseară suspendarea lui T. Băsescu, pentru un singur motiv: teama că președintele ar putea numi, după alegerile din 9 decembrie, un premier de la USL, dar nu pe Victor Ponta. Penelistul E. Nicolaescu e de altă părere: T. Băsescu ar trebui suspendat, fiindcă  în Constituție, scrie că forțele politice care câștigă alegerile trebuie să dea premierul. Teama că V. Ponta ar avea un viitor incert, respectiv sentimentul că solidaritatea politică din USL e atât de puternică încât cele cinci partide componente sunt ca unul singur au ajuns pretexte pentru suspendarea șefului statului”, precizează prim-vicepreşedintele PDL, adăugând că PSD şi PNL aleg să stimuleze ura în loc să explice cum guvernează:

„Nu știu dacă o nouă suspendare va fi declanșată înainte de scrutin sau după 9 decembrie, dar e cert că ea va fi o temă de campanie a USL. E aleasă astfel o soluție facilă: e, într-adevăr, mai ușor să stimulezi ura decât să explici cum guvernezi și de ce vrei să faci acest lucru și în anii următori”.