Preda: UDMR s-a contaminat şi a devenit un fel de U(SL)DMR. Se pregăteşte oare o dezertare?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda acuză UDMR că şi-a boicotat propria echipă guvernamentală şi că, prin neprezentarea la lucrările Parlamentului, "UDMR s-a contaminat", devenind "un fel de U(SL)DMR". "Se pregăteşte oare o dezertare?", se întreabă Preda.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 15:59
Preda: UDMR s-a contaminat şi a devenit un fel de U(SL)DMR. Se pregăteşte oare o dezertare?

„De mai multe săptămâni, opinia publică din România, dar şi din afara ei, e şocată să vadă boicotul opoziţiei. USL vădeşte faţa anti-democratică a politicii româneşti: e o opoziţie care nu acceptă faptul că e minoritară. În loc să meargă în plen, opoziţia stă pe hol”, scrie Preda pe blogul său, potrivit Mediafax.

El susţine că visul de a obţine la urne o majoritate absolută hrăneşte USL, care ar vrea ca după alegerile de la toamnă să dicteze precum făceau Iliescu în 1990 sau Năstase în 2003.

„UDMR s-a contaminat. Gestul de a boicota lucrările Parlamentului e însă mai grav decât în cazul useliştilor. Fiindcă UDMR boicotează propria sa echipă guvernamentală. UDMR a devenit un fel de U(SL)DMR. Se pregăteşte oare o dezertare? Va repeta UDMR gestul PSD din octombrie 2009, părăsind coaliţia cu câteva săptămâni înaintea unui scrutin? Va merge oare Uniunea şi mai departe, forţând anticipate pentru legislativ pe 10 iunie, când sunt programate deja alegerile locale? Următoarele zile ne vor da răspunsul”, mai scrie Preda.

Vicepremierul Marko Bela a declarat, marţi, că parlamentarii UDMR vor participa la lucrările Parlamentului în cele zece zile în care roiectul de hotărâre privind UMF Târgu Mureş se va afla în dezbatere publică.

Guvernul va aplica o soluţie tehnică de înfiinţare a liniei maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, astfel încât studenţii să nu aibă nimic de reproşat faţă de modul de rezolvare a acestei probleme, a declarat, marţi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul Ungureanu şi liderii UDMR au convenit, luni seară, ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit, luni seara, la Guvern pentru a se asigura că proiectul hotărârii privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la UMF Târgu Mureş va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Executivului în forma convenită imediat după reuniunea coaliţiei.

Parlamentarii UDMR nu au participat, luni după-amiză, la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precizând că au mandat în acest sens de la Kelemen Hunor şi că aşteaptă adoptarea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş.

Unii dintre deputaţii UDMR au venit, marţi, la plen, semnând lista de prezenţe.

 


loading...