Preda: Un lider care vrea votul unei majorităţi trebuie să înveţe să-şi respecte adversarii

Europarlamentarul Cristian Preda a criticat comportamentul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, la ceremonia de depunere a jurământului de către ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, desfăşurată la Palatul Cotroceni, afirmând că "un lider care vrea votul unei majorităţi trebuie să înveţe să-şi respecte adversarii".

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 16:50
Preda: Un lider care vrea votul unei majorităţi trebuie să înveţe să-şi respecte adversarii

Antonescu „nu a învăţat nimic de când e preşedinte al Senatului”, în schimb preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, „s-a purtat aşa cum cere demnitatea publică”, este de părere europarlamentarul Cristian Preda.

„Crin Antonescu a participat azi la depunerea jurământului de către Ramona Mănescu, care va deţine portofoliul Transporturilor. N-a avut răbdare să se încheie ceremonia. A plecat chiar în clipa în care preşedintele se pregătea să spună cele câteva cuvinte impuse de protocol. Şeful PNL nu a învăţat nimic de când e preşedinte al Senatului. Fişa postului îi cere un anumit comportament, inclusiv participarea la acţiuni la care trebuie să vină şi adversari politici. Lângă el, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei, s-a purtat aşa cum cere demnitatea publică. Un lider care vrea votul unei majorităţi trebuie să înveţe să-şi respecte adversarii. Antonescu nu pare pregătit decât pentru un stat partizan. Candidat la Preşedinţie, şeful PNL visează o Românie 100% USL. Suntem mult prea diverşi pentru a avea un preşedinte atât de obtuz”, a susţinut Preda, într-o postare pe blogul său.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, liderul liberalilor, a plecat, luni, de la ceremonia de învestitură a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, înainte ca preşedintele Traian Băsescu să susţină discursul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a asistat doar la momentul în care liberala Ramona Mănescu a depus jurământul.