Predare de ştafetă şi la Muncă. Cum fac lucrurile ardelenii

Claudia Boghicevici a preluat vineri dimineaţă portofoliul de la Ministerul Muncii în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu. "Un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi dacă nu le face bine, sigur nu le va face rău", a declarat noul ministru al Muncii.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 10:13
Predare de ştafetă şi la Muncă. Cum fac lucrurile ardelenii

Noul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat vineri, la instalarea în funcţie, că a venit pentru a confirma încrederea care i-a fost conferită şi a arătat că ştie că este tânără, dar are ca aliat o echipă puternică.

„Ştiu că îmi asum o mare responsabilitate”, a spus Boghicevici.

Claudia Boghicevici a afirmat că are ca priorităţi implementarea reformei în asistenţă socială şi finalizarea pachetului de legi subsecvente, creşterea absorbţiei fondurilor europene la 9,2 la sută, dar şi o bună colaborare cu miniştrii Leonard Organ (Afacerilor Europene) şi Cristian Diaconescu (Afacerilor Externe) pentru eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii în statele membre UE.

Ea a mai spus că vor fi continuate activităţile de control privind acordarea prestaţiilor sociale, precizând că inspecţia socială vine deja cu forţe proaspete şi este şi rândul Comisiei superioare pentru încadrarea în grad de handicap să-şi întărească activitatea.

Noul ministru a afirmat că pune mare preţ şi pe sistemul informatic integrat care este în lucru la Ministerul Muncii.

Un alt obiectiv al său este creşterea gradului de ocupare la 65 la sută, în 2013, precum şi încurajarea natalităţii prin stimularea integrării în piaţa muncii a părinţilor.

Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat după predarea mandatului, că pleacă din minister cu certitudinea că acesta va rămâne pe mâini bune.

„Chiar dacă în ultima perioadă s-au schimbat mulţi miniştri ai Muncii aţi putut remarca că reforma de dreapta a mers înainte. Cred că ministerul este pe un drum bun şi am certitudinea că noul ministru va merge pe implementarea reformelor începute”, a declarat Sulfina Barbu.

La rândul său, prim-ministrul Răzvan Mihai Ungureanu a declarat că Ministerul Muncii este un minister foarte sensibil, dar că îşi pune speranţă în activitatea pe care noul ministru îl va avea aici.

Premierul a spus că trebuie înţeles că acest minister are nevoie de răbdare şi suport, dar nu doar de suport politic şi administrativ, ci şi din partea beneficiarilor.

Premierul Ungureanu a făcut referire şi la faptul că populaţia României este în scădere şi că tebuie luate măsuri în acest sens.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că a doua problemă la minister este cooperarea pe orizontală cu Ministerul de Externe şi Ministerul Afacerilor Europene pentru deblocarea pieţei muncii în UE.

„Aceste două ţinte vor fi urmărite în viitor”, a spus premierul.

Totodată i-a transmis Claudiei Boghicevici că are tot sprijinul său şi al echipei guvernamentale.