Predeal a devenit cea mai scumpă staţiune de schi de pe Valea Prahovei. Tarifele rivalizează cu cele de la pârtiile de top din Austria

Patru pârtii de schi din Predeal au fost deschise oficial, însă bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă a fost rapid umbrită de noile tarife care au crescut substanţial.

23 dec. 2021, 00:11
Predeal a devenit cea mai scumpă staţiune de schi de pe Valea Prahovei. Tarifele rivalizează cu cele de la pârtiile de top din Austria

Predeal a devenit cea mai scumpă staţiune de schi, după ce preţurile cartelelor la teleschi şi telescaun au crescut cu până la 40% faţă de sezonul trecut.

Dacă în 2020 o simplă urcare și coborâre cu telescaunul costa 40 de lei, acum pentru același serviciu turiștii trebuie să plătească 75 de lei. Prețul unui ski pass valabil o zi întreagă a ajuns la 225 de lei (aproape 45 de euro), de la 160 de lei cât era până acum.

Mai mult, au crescut şi prețurile cartelelor cu puncte. Astfel, turiștii care ajung la Predeal pentru schi sau snowboard trebuie să plătească 150 de lei pentru o cartelă cu 10 puncte, adică cu 50 de lei mai mult față de sezonul trecut. Costul cartelei cu 20 de puncte a crescut de la 155 la 230 de lei.

Citeşte şi: Anamaria Prodan pune o singură condiţie ca să-i acorde divorțul pe loc lui Reghecampf. „Apoi să dispară o mie de vieți!”

Pentru abonamentul cu urcări nelimitate, valabil tot sezonul de iarnă, turiștii trebuie să scoată din buzunar 3600 de lei, față de 2900 de lei cât costa până acum, conform Brasov.net.

Prin comparaţie, în Austria, un ski pass valabil pentru o zi costă aproape 66 de euro (326) şi oferă acces la mai multe pârtii şi instalaţii de transport pe cablu.

Citeşte şi: Românii preferă carnea de cerb sau de mistreț în locul celei de porc, chiar dacă costă de trei ori mai mult!