Predicții de la Dr. Oz despre sănătatea viitorului

Medicina evoluează, iar tehnologia va pune la dispoziția doctorilor toate informațiile de care au nevoie pentru a da un diagnostic cât mai precis. Iată câteva lucruri care vor fi posibile peste 10 ani, potrivit predicțiilor lui Dr. Oz.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 20:52
Predicții de la Dr. Oz despre sănătatea viitorului

Peste 10 ani, medicina nu va semăna deloc cu cea de-acum. Toți oamenii își vor putea cunoaște fragmente secvențiale ale genomul printr-o simplă analiză la un preț pe care să și-l permită toată lumea. Medicii vor putea folosi această decodificare a ADN-ului pentru a prescrie un tratament “personalizat”.

De asemenea, până în anul 2022 ar putea fi create medicamente eficace care să trateze migrenele și chiar depresia. Astăzi această analiză poate costa între 100 și 2.000 de dolari și poate clarifica predispoziția catre anumite boli. Acest serviciu nu este încă aprobat de FDA, autoritatea americană de validare a alimentelor și medicamentelor.

Vei “renaște”

Celulele stem se pot transforma în diferite tipuri de celule și vor ajuta la tratarea mai multor boli. În 10 ani, se va intra în rutina în ceea ce privește recoltarea celulelor stem din piele sau țesuturile grase și tratarea mai multor boli, de la acnee, la repararea mușchilor inimii. Celulele stem vor fi folosite și la tratarea unor boli autoimune precum diabetul de tip 1 sau artrita reumatoidă. Astazi tratamentul cu celule stem este considerat încă experimental.

Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro.