Predoiu: Abrogarea peste noapte a recursului compensatoriu ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent

Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2019 12:54 // Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2019 12:54 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţă că sprijină propunerile legislative care să ducă la abrogarea legii privind recursul compensatoriu, dar susţine că o abrogare ”abruptă” a legii ar putea duce la un val de condamnări la CEDO pentru România.

"În plan juridic, în Parlament vom susţine acele propuneri legislative care să conducă la abrogarea acestui tip de recurs compensatoriu şi înlocuirea cu un sistem care să permită beneficiul unei astfel de măsuri în condiţiile de control asupra aplicării legii şi în condiţiile în care nu punem în pericol siguranţa publică", a afirmat Cătălin Predoiu, joi, într-o conferinţă de presă.

Predoiu avertizează însă că "o abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent". 

Predoiu a precizat că România ar putea fi condamnată la CEDO dacă ar renunţa la recursul compensatoriu fără a lua alte măsuri, existând deja semnale în acest sens.

"O abrogare abruptă prin ordonanţă de urgenţă, chiar proiect de lege aprobat în Parlament, acum astăzi, fără asigurăm CEDO să extindem capacitatea penitenciară, că extindem numărul de consilieri de probaţiune ne-ar conduce la condamnări, am semnale scrise în acest sens. Sunt deja îngrijorări în documente scrise exprimate de CEDO cu privire la anumite declaraţii şi intenţii ale Parlamentului", a spus Predoiu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H