Cătălin Predoiu, mesaj pe Facebook: Oamenii politici care vor o schimbare reală să iasă în stradă

Cătălin Predoiu, premierul desemnat al PNL, a postat un nmesaj pe Facebook prin care cheamă oamenii politici în stradă. Liderul PNL îşi exprimă respectul faţă de cei care au protestat vineri împotriva deciziei Senatului de a respinge cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Dan Şova şi mai ales împotriva modului în care această decizie a fost luată.

28 mart. 2015, 08:44
Cătălin Predoiu, mesaj pe Facebook: Oamenii politici care vor o schimbare reală să iasă în stradă

Cătălin Predoiu este de părere că politicienii care vor o schimbare reală ar trebui să iasă în stradă.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, reacţie la nominalizarea lui Teodorovici la Finanţe: Ponta a ajuns la stadiul improvizaţiilor

Respectul meu pentru cei care au protestat ieri seară împotriva acelor senatori care au votat contra justiţiei în cazul Şova. Ei dovedesc curaj şi responsabilitate. Sunt solidar cu ei. Poate că e momentul ca toţi oamenii politici care doresc o schimbare reală în viaţa noastră publică să iasă în stradă„, a postat Cătălin Predoiu pe pagina sa de Facebook.

Sute de oameni au ieşit în stradă vineri seara în capitală şi în mai multe oraşe din ţară după ce senatorii au respins miercuri solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Preşedintele Klaus Iohannis afirma, după ce Senatul a respins cererea DNA de arestare a lui Şova, că nu poate trece cu vederea faptul că Parlamentul a blocat iar o cerere a justiţiei, arătând că, într-un stat de drept, nimeni nu este mai presus de lege, iar Parlamentul nu se poate erija în instanţă.

Citeşte şi: PROTESTE de amploare în Bucureşti şi în ţară împotriva PARLAMENTARILOR PENALI. Ce au SCANDAT oamenii

Ambasadele SUA, Marii Britanii, Olandei şi Germaniei, dar şi Comisia Europenă au criticat decizia, manifestând surprindere şi îngrijorare, şi atrăgând atenţia că România trebuie să respecte recomandările MCV şi în ceea ce priveşte imunitatea parlamentarilor.