Predoiu confirmă că Ungureanu a părăsit şedinţa coaliţiei

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit nervos sala în care s-a desfăşurat şedinţa coaliţiei, de la Palatul Victoria. Ulterior, acesta s-a întors în sală, luându-i şi pe ministrul Justiţiei şi cel al Finanţelor. Cătălin Predoiu a confirmat pentru Q Magazine că a părăsit şedinţa alături de premier şi de ministrul Bogdan Drăgoi.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 13:35
Predoiu confirmă că Ungureanu a părăsit şedinţa coaliţiei

Liderii pedelişti i-au cerut premierului chestiuni inacceptabile pentru acesta. Predoiu a declarat că „este o discuţie tehnică ce ţine de Ministerul Finanţelor Publice”.

„Probabil va continua în şedinţa viitoare a Coaliţiei. Concilierea necesităţilor de finanţare impune o ordine raţională de priorităţi. Una dintre priorităţile importante o reprezintă finanţarea în 2012 a locurilor vacante în sistemul judiciar şi extinderea schemelor de personal în 2013 pentru punerea în aplicare a codurilor de procedura civilă, penal şi de procedură penală„, a precizat ministrul Justiţiei, pentru Q Magazine.

Premierul Ungureanu a ieşit supărat din şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, aflaţi la discuţii, să părăsească şi ei sala împreună cu el, deoarece liderii partidelor de la putere au spus că vor veni la vot în Parlament doar dacă Guvernul decide anumite alocări bugetare.

Premierul aproape că a trântit uşa sălii în care avea loc, luni, şedinţa coaliţiei şi a spus că nu răspunde la presiuni. «Nu mai discut în contextul acesta. Faceţi presiuni prea mari», a zis aproape textual Ungureanu. El le-a cerut să iasă din sală şi miniştrilor Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi Finanţelor, Bogdan Drăgoi, prezenţi şi ei la discuţii„, au relatat pentru Mediafax surse politice.

Acestea susţin că premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca şeful Guvernului să dispună alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.