Predoiu, Creţu şi Falcă, validaţi în cursa internă a PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului

Cătălin Predoiu, Simona Creţu şi Gheorghe Falcă au fost validaţi pentru alegerile interne din PDL privind desemnarea candidatului la scrutinul prezidenţial de anul viitor.

RomaniaTV.net
14 oct. 2013, 11:43
Predoiu, Creţu şi Falcă, validaţi în cursa internă a PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului

„Comisia s-a întrunit aseară (duminică seară – n.r.). Am analizat toate cele trei proiecte depuse. Din punct de vedere formal au fost îndeplinit condiţiile prevăzute de Statut şi deciziile luate în Colegiul Director Naţional al partidului, urmând ca cei trei, Simona Creţu, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, să intre în campania electorală în perioada imediat următoare potrivit programului stabilit’, a declarat luni, pentru AGERPRES, preşedintele Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii a partidului, Daniel Buda.

Acesta a adăugat că proiectele depuse de cei trei sunt proiecte de ţară elaborate în acord cu politicile promovate de Partidul Democrat Liberal.

Buda a precizat că, potrivit programului stabilit, cei trei candidaţi înscrişi în competiţia internă pentru desemnarea prezidenţiabilului PDL se vor deplasa în teritoriu pentru a-şi promova programele în cadrul organizaţiilor. Prima rundă de alegeri se va desfăşura pe 26 octombrie, la nivelul regiunii de nord-est (regiunea Moldova).

„Va fi un scrutin organizat pe secţii de votare, în interiorul partidului, în locuri deja stabilite”, a mai spus Buda.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat luni, într-o postare pe blogul său, că programul de ţară cu care candidează în cursa internă se intitulează: ‘Forţa echilibrului – pentru o Românie bine condusă spre prosperitate şi normalitate’.

În cuprinsul documentului, Predoiu susţine că, în prezent, România este „o ţară cu o guvernare USL incompetentă, abuzivă şi pe alocuri antinaţională’, care nu dispune de ”un management luminat, modern, cooperativ”.

„Riscăm să ratăm culegerea beneficiilor unei opţiuni fundamentale: opţiunea euroatlantică. Cu o guvernare USL incapabilă să se alinieze standardelor statului de drept (eşec MCV, eşec Schengen), riscăm să fim împinşi din nou într-o zonă gri la marginea Europei. Eradicarea sărăciei, prosperitate pentru cât mai mulţi şi justiţie rămân deziderate greu de atins pentru moment”, mai susţine liderul democrat-liberal.

Cătălin Predoiu îşi propune să joace un rol de mediator pentru corectarea „dezechilibrelor multiple” care macină România. Potrivit lui, echilibrele esenţiale sunt: cel al puterilor în stat, dintre stat şi individ, economice, externe şi relaţia cu aliaţii şi partenerii strategici, precum şi echilibrul între managementul central şi cel local.

În ceea ce priveşte echilibrele economice, Cătălin Predoiu susţine că România, la acest moment, este pasivă economic şi trebuie să îşi elaboreze un Plan Strategic de Dezvoltare Economică pe termen lung, ţinând cont de atuurile sale, de concurenţa internaţională şi de evoluţiile din lume.

Simona Creţu a precizat recent, într-o declaraţie acordată AGERPRES, că programul său de ţară include mai multe proiecte şi strategii privind recuperarea patrimoniului, protecţia mediului şi comunicarea.

La rândul său, Gheorghe Falcă a declarat pentru AGERPRES că decizia de a se înscrie în competiţia internă este o oportunitate de ‘dezbateri în vederea unificării dreptei şi clarificărilor doctrinare în România şi, în mod evident, a concepţiei necesare în vederea unui proiect nou pentru România, în perspectiva anului 2020’.