Predoiu: Dezmint categoric orice informaţie privind un tandem cu Ungureanu la prezidenţiale

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a dezminţit luni informaţia potrivit căreia ar exista o înţelegere cu liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, pentru un posibil tandem la prezidenţialele din noiembrie şi ar renunţa la funcţia din PDL, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 09:20
Predoiu: Dezmint categoric orice informaţie privind un tandem cu Ungureanu la prezidenţiale

‘Ieri am fost cu fetiţa mea la Junii Braşovului şi, pe stradă, m-am întâlnit cu domnul Ungureanu. L-am salutat civilizat. Eu cred într-o Românie în care oamenii se salută pe stradă, chiar dacă au opinii politice diferite, chiar dacă sunt competitori politici. Cred într-o ţară normală şi am făcut un gest normal. Orice speculaţie pe marginea acestui gest normal rămâne doar o speculaţie. Dezmint categoric o astfel de informaţie, nu au avut loc niciun fel de discuţii politice, nu am fost la Junii Braşovului ca să fac politică. Am fost pur şi simplu, ca orice cetăţean, să particip la o manifestare foarte frumoasă. Deci, nu se pune problema unui astfel de tandem’, a declarat Predoiu, înainte de şedinţa BPN al partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut declaraţia lui Cătălin Predoiu. ‘Copilării. Nu este vorba de nicio înţelegere. PDL este un partid serios, care şi-a desemnat candidatul prin alegeri interne, la care au participat peste 200.000 de oameni, de membri de partid. Deci, avem un candidat, îl susţinem. Chiar şi în această campanie electorală, unde ne întâlnim zilnic, în foarte multe localităţi, cu mii de oameni. Deci, el este candidatul nostru’, a spus Blaga.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a negat şi el existenţa unui ‘pact’ între el şi Cătălin Predoiu prin care ar fi acceptat ‘un tandem la prezidenţiale’, Predoiu urmând să îl ‘secondeze ca premier’.

‘Vreau să fie clar, nu există nici o discuţie de acest gen şi până când ne vom aşeza la masă cu toţii suntem competitori în cursa europarlamentară. Sunt dezamăgit şi de reacţia colegilor noştri de doctrină. În loc să facem front comun, începem să ne înţepăm prin declaraţii. Ar trebui să ne uităm în direcţia celor care ne doresc dezbinaţi şi a celor care profită de pe urma neînţelegerilor noastre. Drumurile noastre se vor întâlni până la urmă, dar până atunci e nevoie de respect’, susţine Ungureanu într-un comunicat emis duminică.