Predoiu: Fac plângere penală contra miniştrilor Stroe, Mănescu şi Nicolăescu. Sunt vinovaţi pentru Apuseni

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat miercuri că va face plângere penală pe numele miniştrilor Radu Stroe, Ramona Mănescu şi Eugen Nicolăescu pentru neglijenţă în serviciu, transmite Agerpres. În opinia acestuia, ei sunt responsabili pentru tragedia produsă în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

22 ian. 2014, 13:04
Predoiu: Fac plângere penală contra miniştrilor Stroe, Mănescu şi Nicolăescu. Sunt vinovaţi pentru Apuseni

Predoiu a criticat de asemenea și prestația premierului Victor Ponta, care în seara accidentului a acceptat un interviu televizat.

„Din perspectiva actului guvernamental, toate analizele ne conduc la concluzia că avem un Guvern nu doar incompetent, dar și asasin. Un Guvern care este responsabil moral de ceea ce s-a întâmplat în orele de după accident. Miniștrii Stroe, Mănescu și Nicolăescu sunt responsabili morali pentru pierderea vieților omenești de după accident”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu susține că ministrul de Interne trebuia să organizeze o celulă de criză, iar ministrul Transporturilor trebuia să coordoneze activitatea Romatsa.

„În primul rând, ministrul Stroe trebuia să organizeze de îndată o celulă de criză la MAI. Dacă acest lucru s-ar fi făcut în timp util echipele s-ar fi coordonat și nu ar fi apărut disfuncționalități în procesul de coordonare și de salvare. S-a pierdut timp prețios, timp în care nu se știe ce făcea domnul ministru Stroe, dar cert este că nu făcea ceea ce îi cerea legea și atribuțiile sale de ministru de interne, post crucial în Guvernul României. (…) Ministrul Mănescu avea obligația să coordoneze ROMATSA, responsabilă pentru salvare în astfel de situații. Conduce la minister, tot conform legii, un centru ministerial pentru situații de urgență. Nu și-a exercitat aceste atribuții și de aceea spun că este un autor moral. Ministrul Nicolăescu știa de modul în care se desfășoară aceste operațiuni de transplant și nu a făcut nimic. Nu ne vom opri aici, voi formula plângere penală împotriva miniștrilor pentru neglijență în serviciu, pentru că cineva trebuie să plătească dacă s-a încălcat legea. Eu cred că s-a încălcat legea”, a spus Predoiu.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDL, premierul trebuia să îi demită pe miniștrii incompetenți.

VEZI SI:

ACCIDENT ADRIAN IOVAN. Fiica pilotului a ridicat trupul acestuia de la SML Alba Iulia